Tarjányi: Ukrajnában olyan a helyzet, mint a második világháború idején

2023. november 22. 20:22

A biztonságpolitikai szakértő szerint jelentős társadalmi krízis van Ukrajnában.

2023. november 22. 20:22

Tarjányi Péter, biztonságpolitikai szakértő volt az Index Frontvonal című műsorának vendége, amelyben arról beszélt, hogy körülbelül 70 ezer halottja és több százezer sérültje van az orosz-ukrán harcoknak, és ukrán oldalon már az építőiparban vagy a bányászatban is jelentős számú nő dolgozik.

„A gyárak, a bányák most a nők segítségét kérik, hogy működni tudjanak. Olyan a helyzet, mint a második világháború idején volt” – mondta Tarjányi.

A biztonságpolitikai szakértő szerint ez jelentős társadalmi krízist okoz Ukrajnában.

A műsorban kijelentette, hogy védekezésre még maradtak tartalékai Ukrajnának, de támadó hadműveletet már nem tud indítani nyugati segítség nélkül. A biztonságpolitikai szakértő szerint az ukránok nem csupán a fronton küzdenek súlyos problémákkal, az iparuk is megreccsent a háború miatt.A Kreml-szóvivője ezzel szemben arról beszélt, hogy bár az orosz gazdaság korábban valóban közel jutott az összeomláshoz a nyugati szankciók miatt, végül fel tudtak állni a nehéz helyzetből.

Tarjányi Péter szerint ez azt bizonyítja, hogy 

bár a szankciók az elején tényleg működtek, egy idő után azonban Oroszország – leginkább Kína és India segítségével – megtalálta a módját annak, hogy ezeket kikerülje. 

A biztonságpolitikai szakértő szerint most a Nyugatnál pattog a labda, az ő feladatuk ezt valahogy orvosolni.

Nyitókép: Képernyőkép/YouTube

 

 

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
muszlim1970
2023. november 23. 16:31
Kurva primitív geci vagy!
Gullwing
2023. november 23. 12:44
Ez a kopasz akkor lesz okos ha kinő a haja....😂
muszlim1970
2023. november 23. 06:27
Döglene már meg mind!
luisbathhelena
2023. november 23. 05:58
És mi a..... nyugati felelősség v feladat itt???? Európa semmiképp. Az usat érteni vélem
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!