Tarjányi: Izrael az elmúlt évtizedekben folyamatosan a Hamász terroristáira vadászott (VIDEÓ)

2023. november 13. 21:21

A biztonságpolitikai szakértő szerint a Hamász stratégái tudják, hogy néha csak pár száz méterre élnek egy-egy izraeli egységtől.

2023. november 13. 21:21

Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő legutóbbi Facebook-bejegyzésében a Frontvonal című műsor azon részletét ragadta ki, amikor arra adott választ, hogy miért nincsenek a Gázai övezetben a Hamász legfőbb terrorista stratégái. 

A szakértő a beszélgetés során elmondta, hogy Izrael évtizedek óta

 folyamatosan a Hamász vezetőire vadászott.

 (...) Ha olyan helyzet adódott, amikor ezeket az embereket el lehetett fogni vagy likvidálni lehetett, akkor elrabolta ezeket az embereket vagy megölte őket” – ismertette.

Tarjányi ezután azzal folytatta, hogy  „a Gázai-övezetben Izrael és az izraeli különleges erők közelsége miatt – azok a beszivárgó egységek, amelyek arra vannak kiképezve, hogy akciókat hajtsanak, túszokat mentsenek, terroristákat elfogjanak, elraboljanak – napi szinten a Gázai-övezetben élnek. 

Magyarán, a Hamász terrorista stratégái pontosan tudják, hogy a legforróbb térségben tartózkodnak, 

és előfordulhat, hogy csak néhány száz méterre élnek egy-egy izraeli különleges egységtől”.

„Ez azt jelenti, hogyha ez a különleges izraeli egység szagot fog, és információkat szerez a Hamász vezetőiről, akkor sikeres akciókat tudnak végrehajtani. Ezért van, hogy a téségből leléptek, és Katarba és Törökországba menekültek” – magyarázta a biztonságpolitikai szakértő.

A vonatkozó részletet alább tekinthetik meg:

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

***

Nyitókép illusztráció. Fotó: Joe Klamar / AFP

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
powerage
2023. november 14. 08:50
Szólni kéne ennek a hülyének, hogy régi videotékás Cannon filmek megnézése nem feltétlenül megfelelő szintű képzési alapok, hogy szakértőnek nevezhesse magát az ember.
Akitlosz
2023. november 14. 01:08
Az izraeli törvények szerint a Moszad szabadon, büntetlenül és büntethetetlenül gyilkolászhat, nem kell hozzá külső engedély. S persze bárhol a világon, nincsen tekintettel más országok függetlenségére.
Akitlosz
2023. november 14. 01:06
Egyértelmű. Gázában Izrael szabadon gyilkolászhat. Törökországban és Katarban meg nem annyira szabadon.
OneiroNauta
2023. november 14. 00:07
Ha komolyan rájuk vadászott volna, nem élnének...:D A Moszad még a jelenlegi lájtos verziójában is messze keményebb, annál, mint amit ez a balfék el tud képzelni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!