Születésnapi ajándékba rejtett pokolgép végzett az ukrán hadsereg főparancsnokának helyettesével

2023. november 06. 22:59

Hennagyij Csasztjakov 39 éves volt.

2023. november 06. 22:59

Egy működésbe lépett robbanószerkezet áldozata lett Hennagyij Csasztjakov, az ukrán hadsereg főparancsnokának helyettese” – közölte hétfőn az Ukrajinszka Pravda hírportál. 

A tájékoztatás szerint Csasztjakov otthonában gránát robbant fel.

A Politico szerint a gránát Csasztjakov egyik születésnapi ajándékába volt rejtve.

Robbanóeszköz óvatlan kezelése miatt saját otthonában, Csajka településen meghalt egy 39 éves katona. Tizenhárom éves fiát súlyos sérülésekkel kórházba szállították” – közölte Marjana Reva belügyi szóvivő. 

Az Ukrajinszka Pravda jelentette, hogy Valerij Zaluzsnij hadsereg-főparancsnok helyetteséről van szó, akinek felesége és lánya is a házban tartózkodott a robbanás idején.

Előzetes információk szerint a család női tagjai nem sérültek meg.

Nem sokkal később Zaluzsnij Telegram-oldalán megerősítette az értesülést helyettese haláláról. „Ma tragikus körülmények között, saját születésnapján, családja körében életét vesztette helyettesem és közeli barátom, Hennagyij Csesztjakov ezredes. Az egyik ajándékcsomagban működésbe lépett egy ismeretlen robbanószerkezet” – írta.

(MTI/Mandiner)

***

Nyitókép: GLEB GARANICH/AFP

 

Összesen 150 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akiaki
2023. november 07. 22:01
39 éves, jól tartotta magát eddig!
iurbanyi
2023. november 07. 20:18
Stanicli? Már megint az a rohadt stanicli??
irondome
2023. november 07. 17:06
Úgy látszik, ez egy bevett ukrán szokás. Múlt decemberi hír: Felrobbant a lengyel rendőr-főkapitányság varsói székhelyén egy ajándéktárgy (gránát) , amelyet a szervezet élén álló Jarosław Szymczyk ukrajnai látogatása során kapott - közölte csütörtökön a lengyel belügyi tárca. Az ajándékot Szymczyk december 11-12-i ukrajnai munkalátogatása során kapta a helyi ukrán hatóságok egyik főnökétől. A rendőrfőkapitány könnyű sérüléseket szenvedett, szerda óta kórházban van megfigyelésen.
Palatin
2023. november 07. 16:55
Hááát, kinek mit intézett valamelyik fönöke.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!