Akár nyolc év büntetést is kaphat adócsalás miatt Shakira

2023. november 19. 21:06

Az énekesnő azt állítja, az adóhatóság kampányt folytat, hogy rontsák imázsát, az ügyészség szerint Shakira a kincstár becsapására törekedett azzal, hogy bevételeit adóparadicsomokba rejtette.

2023. november 19. 21:06
SHAKIRA

Shakira, a kolumbiai, Grammy-díjas énekesnő hétfőn Barcelonában áll bíróság elé, azzal vádolják, hogy 14,5 millió euró adót csalt el, 2012 és 2014 között ugyanis több mint hat hónapot töltött spanyol lakosként, így adókötelessé vált – írja a The Guardian. A 46 éves zenész, aki két gyermekével Miamiban él, akár nyolc év börtönt és 24 millió eurós pénzbírságot is kaphat, ha bűnösnek találják.

Shakira tagadja, hogy spanyol lakossá vált, de az ügyészség 117 tanút hívott be, köztük fodrászokat, stúdiótechnikusokat, tánctanárokat, terapeutákat, kozmetikusokat, nőgyógyászokat és sofőrjét.

Az énekesnő azt állítja, az adóhatóság kampányt folytat, hogy rontsák imázsát, és példát statuáljanak vele. Az ügyészség szerint Shakira szándékosan a kincstár becsapására törekedett azzal, hogy bevételeit adóparadicsomokba rejtette.

Nyitókép: Shakira kolumbiai énekesnő az év daláért, a legjobb popdalért és a legjobb városi előadónak járó elismeréseivel a Latin Grammy-díjak átadóünnepségén a sevillai FIBES Konferencia- és Kiállítási Központban 2023. november 16-án. MTI/EPA-EFE/José Manuel Vidal

 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik