A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Rettegésben él a franciaországi zsidóság – sokan már a nevüket is rejtegetik

2023. november 30. 13:15

Tombol az antiszemitizmus az országban.

2023. november 30. 13:15

Izrael Gáza elleni hadműveletét követően jelentősen megnövekedett az antiszemitizmus Franciaországban, ez sok zsidót arra kényszerít, hogy elrejtse valódi identitását – számolt be a jelenségtől a Le Figaro. A lap riportja szerint az antiszemitizmus már a mindennapok részévé vált Franciaországban, a zsidó vallású emberek rendszeresen találkoznak ellenszenvvel.

Számos olyan esettel találkozott a lap, ahol szolgáltatásokat tagadtak meg zsidó vallású emberektől. Egy 60 éves rabbi például arról kapott értesítést az Ubertől, hogy a sofőrök által adott alacsony értékelések miatt megszüntették a fiókját. A férfi csak akkor tudta meg a felfüggesztés okát, amikor egy muszlim sofőr közölte vele, hogy a muszlim sofőrök értékelték le a fiókját, mivel zsidó származású. 

Egy másik esetben egy 31 éves nő arról beszélt a lapnak, hogy jogi lépéseket tesz egy párizsi fodrászat ellen, miután nem adtak neki időpontot arra hivatkozva, hogy zsidó. „Nem fogom megcsinálni a haját, mert támogatom Palesztinát, és maga zsidó!” – mondta neki egy fodrász az egyik alkalommal.

A Le Figaro által megkérdezettek közül többen panaszkodtak arra, hogy

még a nemzeti posta is az antiszemitizmus forrásává vált.

Az Izraelbe küldött csomagokat gyakran késve és néha rossz állapotban kézbesítik, az „Izrael” feliratot áthúzva és „Palesztinára” cserélve.  

Mindezek miatt a zsidók megpróbálják meghúzni magukat, a Le Figaro cikke szerint eltávolítják a hagyományos zsidó feliratokat az ajtóikról, a kipáikat sapka alá rejtik, és eltávolítják a zsidó neveket a postaládákról és az online profiljaikból.

A háború kezdete óta több mint 1500 antiszemita cselekményt regisztráltak – ismerte el korábban Gérald Darmanin francia belügyminiszter a francia médiának. Ez a szám háromszoros növekedést jelent 2022 egészéhez képest.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Magali Cohen / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Megugrott Netanjahu támogatottsága

Többen temették már az elmúlt időszakban Orbán izraeli szövetségesét és az általa vezetett Likud Pártot. A legfrissebb felmérés mást mutat.

2024.07.20 12:01

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. december 04. 17:56
Szóval Pressmann egy igazi megelőzési aggódó. Nem ott aggódik, ahol már nem tehet semmit az aggódással, hanem ott ahol még van értelme. Magyarország azért antiszemita nála, mert valamelyik kormánytag nem percenként, hanem csak óránként ítéli el az antiszemitizmust.
papalimapapa
2023. december 03. 12:43
A buzi USA nagykövet Pressmannek elküldi valaki ezt a cikket?
polárüveg
2023. december 01. 18:42
Szélsőjobbos rágalom, hogy Franciaországban tombol az antiszemitizmus. A szélsőjobbos tombolásoktól kell félni, azok az antiszemiták! Dehogy az iszlam. :)
Szvv
2023. december 01. 09:09
Majd lesz ott is polgarhaboru. Beengedtek a sok szelsoseges arabot. Isszak a levet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról