Régészek segítenek a Hamász izraeli áldozatainak azonosításában

2023. november 08. 14:57

Katonák segítségével a szakértők keresési zónákra osztották fel a kijelölt területeket.

2023. november 08. 14:57

Emberi maradványok után kutatnak az izraeli régészek az ország déli részén fekvő Beeri kibuc területén található kiégett lakóházban – számolt be róla a Reuters hírügynökség szerdán.

A mentőcsapatok több helyen találtak megégett holttesteket, de mivel számos ember eltűnt, az izraeli hadsereg két héttel ezelőtt az Izraeli Régészeti Hatóság (IAA) régészeit hívta segítségül az aprólékos és kényes kutatáshoz. Eddig összesen 10 embert sikerült így azonosítani, de több mint 20 embert még mindig keresnek.

Bementünk a leégett házakba és a legapróbb bizonyítékok után kutattunk, amelyek segítségünkre lehetnek az eltűnt személyek azonosításában,

 legyenek azok személyes tárgyak, mint például ékszerek vagy a hőtől elporladt csontok maradványai” – közölte Joe Uziel, a régész csapat egyik tagja.

Katonák segítségével a szakértők keresési zónákra osztották fel a kijelölt területeket, épp úgy, ahogyan egy ásatáson tennék.

A Dél-Izraelben található kibuc egyike azoknak a közösségeknek, amelyeket a legsúlyosabban érintett az október 7-i terrortámadás, amelyben mintegy 1400 embert öltek meg, és több mint 240 embert ejtettek túszul.

Beeriben, akárcsak a szomszédos Kfar Azában és Nir Ozban, a fegyveresek tűz alá vették a menedékekben megbújó családokat, és felgyújtották a házakat.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: ARIS MESSINIS / AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
connorj
2023. november 08. 17:33
https://m.youtube.com/watch?v=Z0RCZ-dqExw&t=1071s&pp=ygUhYWhyaW1hbiBpbmthcm7DoWNpw7NqYSBhIGhhcm1zZGlr Folyik az ember-vér, Nő a káosz. Gyilkolnak. DE: MAGYARORSZÁG AZ ELSŐ! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ 🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍 🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍 💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚 💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚 https://vasarnap.hu/2019/01/09/a-budai-varbol-orzi-a-nemzetet-szent-mihaly-szobra/ https://m.youtube.com/watch?v=prQcjgGJLa8&t=8s&pp=ygUSYmlzdGV5IHpzdXpzYSAyMDIz https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/89/Matthias_Gr%C3%BCnewald_-_The_Resurrection_%28detail%29_-_WGA10755.jpg MINDEN ÉLET SZÁMÍT 🤍
survivor
2023. november 08. 17:00
Csak óvatosan ! Mi lesz ha megtalálják a Frigyládát ? Mózes kőtábláit ? Áron vesszejét ? Krisztus keresztjét ?
Mich99
2023. november 08. 16:40
Megértem, hogy Izrael nem akarja újból megélni ezt a mészárlást és ezért ki akarja irtani a Hamászt.
alexandrosz-2
2023. november 08. 15:57
Szar zsidó propaganda. Aljas is, hazug is, szánalamas is. Pont, mint a zsidó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!