A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Politico: Tusk Európa legbefolyásosabb embere, Orbán Európa bomlasztója, Zelenszkij pedig Európa álmodozója

2023. november 29. 07:05

Erős listát villantott a brüsszeli lap.

2023. november 29. 07:05
null

A Politico összeállította a 2024-es listáját Európa legbefolyásosabb embereiről. A kontinens leghatalmasabb személye mellett a lista három kategóriába sorolta a vezetőket, „cselekvők, bomlasztók és álmodozók” kategóriájába, amelyek mindegyike más-más típusú hatalomgyakorlást képvisel. A baloldali lap „természetesen” Orbán Viktort a bomlasztók közé sorolta.

A Politico szerint a magyar miniszterelnök „2010 után visszaszorította a jogállamiságot és a médiaszabadságot, összeütközésbe került az EU intézményeivel, túszul ejtette Brüsszelt azzal, hogy megvétózta a pénzkisajtolás érdekében folytatott vétópolitikát, és egyfajta »bromance-t« alakított ki Vlagyimir Putyin orosz elnökkel”.

Ezzel szemben a Politico Donald Tuskot az egekig magasztalta, kiemelve hogy

Lengyelország feltételezett következő miniszterelnöke megmutatta, hogy a populistákat még egy hibás rendszerben is le lehet győzni.

„Most, hogy megkezdi országa átalakításának folyamatát, ennek a visszhangja pedig Európa-szerte érezhető lesz” – tette hozzá a lap.

Zelenszkij lett a legnagyobb európai álmodozó

Volodimir Zelenszkij ukrán elnökről is elismerően írt a lap a rangsorban, Winston Churchillhez, Martin Luther King Jr.-hoz és Nelson Mandelához hasonló álmodozónak írták le. 

„Néha-néha felbukkan egy vezető, aki egyedül megváltoztatja a történelem menetét, 

nem a hadsereg ereje vagy a gazdaság ereje, hanem a szavai ereje révén. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ilyen vezető” – fogalmaztak.

Nyitókép: Politico Twitter-oldala

 

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
khomeini
2023. november 29. 16:40
"Lengyelország feltételezett következő miniszterelnöke megmutatta, hogy a populistákat még egy hibás rendszerben is le lehet győzni. Most, hogy megkezdi országa átalakításának folyamatát, ennek a visszhangja pedig Európa-szerte érezhető lesz." édesjóistenem, a pravda meg a Szabad Nép írt fénykorában ilyeneket
Palatin
2023. november 29. 14:38
JÓ LESZ, HA ORBÀN MEGERÖSITI A SAJÁT SZEMÉLYI VÉDELMÈT.... Ö már egyértelmüen igazi "nagyvad" (számunkra pozitív ételemben) a nemzetközi porondon, aki iránt már a CIA is valószínüleg "érdeklödik". Az amcsik kinyírják azt, aki nekik keresztbe tesz, legyen az "barát" vagy ellenség. Számukra a kettö között csak annyi a különbség, hogy a "barátnál" egy kicsit jobban vigyáznak, hogy ki ne derüljön, hogy ök voltak. Ök ennél már sokkal kevesebb "bünökért" is eltettek nagyon sok "rebellis" politikust. Orbán azért "veszélyes" számukra, mert láthatóan követökre fog találni, valóban ö az elsö fecske. De ez nem veszélytelen. Tessék ezen komolyan elgondolkodni az illetékeseknek.
Palatin
2023. november 29. 14:37
Orbán egy zseniális politikai vezetö, mellette a hazaáruló csibészek joggal nem jutnak labdához, ezért próbálják hazugságokkal, trágáságokkal támadni, de ö csak nevet rajtuk. Az ellenlábasait és ellenségeit ezért az unióban is, itthon is majd megeszi a frász, mert érzik, hogy ezt a hegyet nem fogják tudni megmászni. A nemzetellenes ballibsi magyar ellenzék eszelös ámokfutókká lettek ettöl a belsö gyötrelemtöl. A gyurcsányista ellenzék annyira utálja a saját hazáját, a saját hopnfitársait, hogy ök a magyarok minden sikerét egy sorscsapásként élik meg. A gyurcsányisták szentül meg vannak gyözödve továbbra is arról, hogy Orbánt, - az ö segítségükkel -, az unió elöbb-utóbb valamilyen módszerrel megfúrja, lehetetlenné teszi, és akkor majd öket, mint engedelmes seggnyalókat emeli a hatalomba. De erröl hiába álmodoznak. Gyurcsány ma már Magyarország nyilt ellenségeként tartható számon , akármit is hablatyol. Gyurcsánynak az lebeg a szeme elött, hogy az unió budapesti helytartója lesz
llnnhegyi
2023. november 29. 13:51
Az ukrán politikusokat nagy pénzekért megvették: cserébe háborúzzatok! Zelensky vevő volt az árulásra!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról