Plebiszciter vezérdemokráciáknak nincs helye az Európai Unióban!

2023. november 19. 11:20

De még mielőtt ökörködünk, először nyelvtörvény.

2023. november 19. 11:20
Ambrózy Áron
Ambrózy Áron
Pesti Srácok

„Igen, Ukrajnáról van szó, és most, hogy szinte rákanyarodtunk a pályára, mely végén az Európai Unió csatlakozik Ukrajnához alávetett területként (ahogy azt Kijevben képzelik), ezzel pedig visszabillentődik a történelmi igazság kárpótlás jelleggel (ahogy azt Kijevben képzelik), beszélnünk kell arról, hogy van-e helye az Unióban egy plebiszciter demokráciának plusz hibrid rezsimnek. De még mielőtt ökörködünk, először nyelvtörvény.

Történt, hogy újabb törvényeket fogadtak el a kijevi parlamentben az államnyelvről, ezzel pedig Kijev úgy érzi, még egy lépést tettek az EU felé. Sőt, tulajdonképpen már a nyelvtörvénnyel is az európai értékeket védik a gonosz orosz agresszióval szemben. Nyilatkoznak is róla nagy büszkén, illetve azt üzenik nekünk és Brüsszelnek, hogy egy ilyen modern és előremutató törvény elfogadása után csak az nem támogatja Ukrajna uniós tagságát, aki Putyin lába mellől hörög a szabad világra csivavaként. Állítják, hogy sosem volt még jó ennyire kisebbségi származású kisebbségi ukránnak lenni Ukrajnában, hiszen a kisebbségi származású kisebbségi ukrán ma már mindent megkap az ukrán államtól, amire csak vágyott.

Van lehetősége megtanulni ukránul, hogy ukránul beszélhessen, továbbá meghalhat Ukrajnáért. Hiszen mi más vágya lehet egy kisebbségi származású kisebbség ukránnak Ukrajnában? 

Mondja Kijev, és annyira sötétek, hogy el is hiszik. Aki szerint meg egy ukrajnai magyarnak  (nem ukrajnai ukrán magyar származású nyelvvel – ahogy ezek az ökrök bűvészkednek) az ambíciói nem merülnek ki az ukrán nyelv minél tökéletesebb elsajátításában, hogy a magánbeszélgetéseik során is azt használhassák, az ugyebár Putyin lábtörlőszaggató zsebibabája, a történelem rossz oldalán áll, nem jut el a Walhallába, ahol 72 szőke szűz (vagy barna kürtösfiú – 2023 van, helló) várja a Reichskommissariat Ukraine lebensborn programjából.”

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: STR / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolt196969
2023. november 20. 17:30
Tommaso menj el innen ha itt laksz nem kötelező. Te fas...... Mocsok DK buzi
pipa89
2023. november 20. 10:55
Mindenki hallott róla, de senki sem látta. Mi az? AZ UKRÁN DEMOKRÁCIA.
Mich99
2023. november 19. 23:56
Az még valahogy érthető (de el nem fogadható), hogy a náci ukránok azt tekintik a legnagyobb európai értéknek hogy mások ukránul tanulhatnak a saját anyanyelvük helyett, de Brüsszel miért fogadja ezt el...?! Mert az Amerika Gazda vélhetően (egyelőre kimondatlanul) ezt akarja...?!
altercat1
2023. november 19. 19:57
Takarítsák már el ezt a náci bandát az oroszok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!