Panaszkodik Gwendoline Delbos-Corfield, hogy miért nem csináltak a spanyolok semmit se Magyarországgal

2023. november 14. 09:02

Fontosabb dolgokkal voltak elfoglalva, mint a magyar „jogállamiság”.

2023. november 14. 09:02
null

Az Európai Parlament képviselői közül többen azért támadják a spanyol elnökséget, mert nem vonták felelősségre Magyarországot az „alapvető szabadságjogok megsértése” miatt. A képviselők szerint a 7. cikk értelmében eljárást kellett volna indítani Magyarország ellen, ami a szavazati jog felfüggesztéséhez is vezethetett volna.

Gwendoline Delbos-Corfield, zöldpárti képviselő vezetésével egy levelet is megfogalmaztak Spanyolország uniós államtitkárnak és az ország uniós nagykövetének címezve. A levélben azt írják:

„Azért írunk, hogy kifejezzük hatalmas csalódottságunkat amiatt, hogy az EU spanyol elnöksége nem tesz előrelépést az EUSZ 7. cikk (1) bekezdése szerinti eljárásban Magyarországgal szemben.”

A kezdeményezéshez a Szocialisták és Demokraták, az Európai Néppárt, a Renew és a Baloldal képviselői csatlakoztak. Arra kérték a spanyol elnökséget, hogy a november 15-i ülésen tűzzék napirendi pontra a Magyarország elleni eljárás elindítását. Az indok a szokásos: Orbán Viktor továbbra is aláássa az egyéni szabadságjogokat illiberális demokráciájával.

Nyitókép: ATTILA KISBENEDEK / AFP


 

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
chief Bromden
2023. november 14. 18:49
Melyik istállóból eresztették ezt a csatakancát? Az önéletrajzát ideje lenni feltennie az EP-nek, legalább látnánk ért-e valamihez.
lemez
2023. november 14. 12:19
Megint Magyarország szarása nap lesz az unioban a szocialisták kezdeményezésére.A bulgár dolgozik.Mir akarnak elérni?Még jobban utáljuk óket.
totumfaktum-2
2023. november 14. 12:05
Milyen ideges. Mennyi hazugság, és mind hiába.
Julismama
2023. november 14. 11:42
Pofára estek az eftársak. Pofára. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!