Nekimegy az izraeli zsidó telepeseknek Joe Biden, „komoly fenyegetésnek” látja a tevékenységüket

2023. november 19. 12:28

Washington már dolgozik is a szankciókon.

2023. november 19. 12:28
Joe Biden Izraelben

Szankciókat tervez az amerikai kormány a szerintük szélsőséges izraeli telepesek ellen, akik palesztin területeken foglalnak el területeket. Az Egyesült Államok vízumtilalmat és más szankciókat fogadhat el azon zsidó telepesek ellen, 

akik Washington szerint erőszakos cselekményeket követnek el Palesztinában.

Joe Biden amerikai elnök nyílt levelet írt a Washington Postban arról, miért is szándékoznak ezt tenni: Biden szerint a telepesek közötti szélsőségesek civileket támadnak palesztin területeken. A szankciók alá eső személyek körét tágan határozták meg: bárki, aki közvetlenül vagy közvetetten olyan akciókat vagy politikákat követ, amelyek veszélyeztetik Palesztina biztonságát vagy stabilitását, szankcionálható lesz, valamint azok is, akik emberi jogi sérelmeket követnek el, vagy jelentősen akadályozzák a kétállami megoldás megvalósulását.

A Politico szerint Biden a zsidó telepesek tevékenységét „komoly fenyegetésnek” látja az izraeliek és palesztinok közötti békére.

Az ENSZ adatai szerint naponta több incidens történik a telepesek és a palesztinok között, ami csak fokozódott az idei év folyamán.

Joe Biden októberben arról beszélt: „Továbbra is aggódok a szélsőséges telepesek miatt, akik palesztinokat támadnak. Ezek a támadások olyanok, mintha olajat öntenének a tűzre. 

Ott támadják a palesztinokat, ahol joguk van lenni. Ennek véget kell vetni, el kell számoltatni őket”

 – fogalmazott az amerikai elnök.

Bidennek saját pártján belül egyszerre kell megfelelnie a hagyományosan Izraelt támogató és az egyre hangosabb Izrael-kritikus és palesztinpárti szárnynak – egy olyan időszakban, amikor rég nem látott konfliktus bontakozott ki Izrael és a palesztinok között a Hamász brutális terrortámadása után.

 

Fotó: Miriam Alster / POOL / AFP

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
powerage
2023. november 19. 20:31
Nemsokára itt a választás Amerikában és a nyílt déli határon egész csomó muszlimot importáltak korábban a szavazataik miatt. Nem szabad őket felidegesíteni.
figyelő4322
2023. november 19. 19:54
Azon nem érdemes fennakadni, hogy ez DÍSZ- elnök éppen mit mond. Nem AZ számít, hiszen neki önálló vélemény nem engedtetett meg... Azt lenne érdekes kitalálni, hogy melyik mélyállami szócső írta meg a beszédet. Mert ebből IS kitűnik, hogy a háttérhatalom Izrael kérdésében NEM/ SEM egységes!
rockercicc
2023. november 19. 17:22
Ez hülye.
Mandiner444hu
2023. november 19. 16:22
Bár Jahve kétség nélkül a zsidóknak adta azt a földet, de ettől függetlenül a zsidótelepesek valóban terroristák.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!