Megtalálták az amerikai rendőrök Bagdy Emőke meggyilkolt fiának autóját

2023. november 08. 08:26

Egyre több részlet tisztázódik Császár Zsolt megölésével kapcsolatban.

2023. november 08. 08:26
Yaaliyah Ezekiel Jackson, Bagdy Emőke fiának gyilkosa

Ahogy korábban megírtuk, az Egyesült Államokban élő magyar pszichológus, dr. Bagdy Emőke fia, Császár Zsolt 2023. október 21-én brutális gyilkosság áldozatává vált az Egyesült Államokban. A Blikk információ szerint azóta egyre több, az üggyel kapcsolatos részlet került napvilágra. 

A támadót, a mindössze 18 éves Yaalijah E. Jacksont, késelés miatt már a helyszínen letartóztatták. A gyanúsított azt állította, hogy önvédelemből támadt rá Császár Zsoltra, miután vitába keveredtek a fürdőszobában hagyott holmik miatt. Azonban a rendőrség szerint ez a magyarázat nem volt hihető, főleg annak fényében, hogy a tettes testi erejében jóval felülmúlta az áldozatot.

Megtalálták az áldozat autóját

A hatóságok azóta megtalálták és lefoglalták Zsolt autóját is, amit a tettes társai a támadás után elvittek.

Az eset körülményei azt sugallják, hogy az áldozatot előre eltervezett módon csapdába csalták, hogy ellophassák mobiltelefonját és autóját. Császár Zsolt valójában nem ismerte a támadót vagy társait, ráadásul azelőtt sosem járt Phoenixben. A gyilkosság pillanatában esélye sem volt védekezni, a támadás meglepte őt. 

Az elkövető hat másodperc alatt végzett vele, a kés pengéje a hasát és a szívét érte. Az áldozat családját sokkolta az eset, és bár az elkövetőt és társait már letartóztatták, a bírósági eljárás várhatóan hosszadalmas lesz az amerikai jogrendszer sajátosságai miatt. A család két hét múlva hazai gyászmisén búcsúzik el szerettüktől, Zsolttól. 

A gyilkosságért elkövetett emberölés esetén Arizonában halálbüntetés is kiszabható.

***

Nyitókép: Maricopa megyei sheriff hivatala

 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2023. november 10. 08:56 Szerkesztve
"gyilkosságért elkövetett emberölés" - tessék mondani mi van? Csak nem arra gondoltak, hogy előre kitervelten? Esetleg nyereségvágyból? Ezért nem kell fordítógépet használni, mert a tükörfordítás azonnal látszik.
Gyetete
2023. november 08. 19:13
Ezt a cikket megint a takarítónő írhatta, hemzseg a hibáktól. Csak egy: mise csak katolikusoknál van, reformátusoknál nincs. Ott ún. istentisztelet van, ami teljesen más.
pandalala
2023. november 08. 12:55 Szerkesztve
jééé, megjelent a szerkesztési lehetőség!! ( a hozzászólás mellett jobbra egy "..." jelecskére kell kattintani .. ) :cool: Szerk. : pöpec! ;-))
pandalala
2023. november 08. 12:38
" az Egyesült Államokban élő magyar pszichológus, dr. Bagdy Emőke fia, Császár Zsolt " Nem látjátok a vesszőt? Sz'al a kérdés nem az h Emőke hol él ... hanem max. az, hogy a fiának a teológusi végzettség mellett van-e pszichológusi végzettsége is! ... ( Zsolt lánytestvére speciel, pszichológus .. )
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!