Már Franciaországban is Orbán Viktor győzelméről beszélnek

2023. november 27. 09:57

Nehéz helyzetben vannak a közép-kelet-európai országok, hogy a technológiaváltás után is megtarthassák az autóipari cégeket, ám Magyarország a Le Figaro szerint is jól áll ebben a versenyben.

2023. november 27. 09:57

A Bloomberg után a francia Le Figaro is arról ír: Orbán Viktor és a magyar kormány újabb nagy győzelmet arat azzal, hogy a BYD, a világ egyik leggyorsabban fejlődő autóipari cége Magyarországot választotta, és itt építi fel első európai gyárát.

Ezt is ajánljuk a témában

A cikk megjegyzi, nagy kérdés, hogy a közép-kelet-európai országok képesek lesznek-e maguknál tartani a legnagyobb autógyárakat a technológiaváltást követően. Mint ismert, az Európai Unió 2035-től megtiltja az új robbanómotoros járművek értékesítését, így az autóipari csoportok és beszállítóik oda helyezik át gyáraikat, ahol bíznak a versenyképességben.

Magyarország ebben a versenyben hatalmas lépésekkel tart előre, a BYD érkezése pedig újabb nagy sikert jelent.

Ráadásul a beruházással kapcsolatban az is fontos tény, hogy Németország is szerette volna megszerezni a kínai cég első európai gyárát, ám nem járt sikerrel. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Orbán Viktor hivatalos Facebook-oldala

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2023. december 22. 11:05 Szerkesztve
Nahát!? Brüsszel barmai meg az LMBTQ-meghajtású gazdaságra szavaznak. S azt is migri összeszereléssel. A hiányzó forrásokat pedig hitelből finanszírozzák, de azt is Ukrajnának adva. Mert a fejlődés húzó ágazatai most ott sűrűsödnek. A fronton. Hogy ebből mi sül ki, én nem tudom.:)
Zozzó
2023. november 27. 20:38
Nem muszàj kitöltened zsìrfejű komcsi geci! Sőt, neked kifejezetten meg kellene tiltani, hiszen ehhez voltál hozzászokva, amikor mèg ment a szekér...
Bider-Mayer
2023. november 27. 15:03
Ezért nem kell nekünk miniszterelnöknek Feri, Klári, Márky. Tessék kérem íme egy magyar érdek, amit már külföldön is irigyelnek.
polárüveg
2023. november 27. 14:47
A BYD németországi telepítéséhez talán nem kellett volna maflásokat osztani a világ legnagyobb országának. Azért azt nem korlátolt emberek vezetik. A német politika USA függő, a német tőkések pedig tőkefüggők. Egy volt szocialista ország komcsi egyetemén tanult miniszterelnök hamarabb felismerte a geopolitikai trendeket, mint a "nagyok". Van az az USA-beli közmondás: "A magyar a forgóajtón jön be utánad, de előtted megy ki." Ebből a sokáig leblokkolt magyar mentalitásból most ízelítőt kapott Nyugat. Lesz még több forgóajtó is ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!