Légicsapás érte az odesszai szépművészeti múzeumot (VIDEÓ)

2023. november 06. 13:20

A támadásban megrongálódtak az épület falai, és ablakok törtek be.

2023. november 06. 13:20

Öten megsebesültek, amikor orosz légicsapások érték az odesszai szépművészeti múzeum épületét. Az egyik rakétabecsapódás nyomán a múzeum melletti utcán többméteres kráter keletkezett. A városi hatóságok szerint ebben a robbanásban egy ember sérült meg.

A károkról készült videót ide kattintva nézheti meg.

„November 6-án az Odesszai Nemzeti Művészeti Múzeum 124 éves lesz. November 6. előestéjén »az oroszok a közelben becsapódó rakétával gratuláltak építészeti műemlékünk születésnapjához«” – írta a Telegramon Oleh Kiper, a régió kormányzója, aki közölte: a támadásban megrongálódtak az épület falai, és ablakok törtek be.

A város egyik legrégibb palotájában működő galéria az ukrajnai háború kitörése előtt több mint tízezer műtárgynak adott otthont, köztük a 19. század végének és a 20. század elejének leghíresebb orosz és ukrán művészeinek festményeivel.

Fotó: MTI/EPA/Ihor Tkacsenko

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyúlgerinc
2023. november 22. 07:41
A Múzeumban őrzött nagy értékű művészeti kincseket pedig megőrzésre és védelemre elszállították az USA-ba....:-))))
Mich99
2023. november 07. 14:39
Az ukrán propagandában elvesznek a katonai veszteségek, csak egy múzeumról beszélnek...
I feel the earth move under my feet
2023. november 07. 13:55
"Tommaso 2023. november 06. 13:22 Itt lenne az ideje, a moszkvai és a szt.pétervári múzeumok megrongálásának is. Hogy végre az orosz nép is átérezze, ostoba vezetői milyen súlyos bűnt követtek el Ukrajna, és az egész Világ ellen, amikor kirobbantották ezt az értelmetlen háborút." No.. akkor valójában amerikai célpontokra kellene végre csapást mérni.. kezdhetnék a Metropolitan múzeummal, a Smithsoniannel.. de jó célpont lenne pár ikonikus amerikai hely is.
I feel the earth move under my feet
2023. november 07. 13:49
"TommasoyyyyBi Tang Tomee 2023. november 06. 14:55 Már mindenki lát6ja, hogy nincsenek érveid, - ami egy vitában igencsak ciki - de csak égesd magad tovább! Te követelsz érveket?? Te? Aki nyilvánvaló, provokatív hazugságokkal házalsz? Mára mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy a háború az amerikai érdekek érvényesítése miatt robbant ki és zajlik most is. Sem az ukrán nép, sem az oroszok akartak háborút.. főleg nem a saját földjükön. A háború arra kellett (több egyéb ok mellett) az USA-nak, hogy elvágja az orosz-európai együttműködés minden lehetséges útját.. saját maga védelmében. Lényegtelen, ki adta le az első lövést.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!