Lázad a washingtoni „mély állam” Joe Biden ellen a Wall Street Journal szerint

2023. november 17. 21:27

Washingtonban szövetségi dolgozók százai próbálják szabotálni a demokrata elnök Izrael-politikáját.

2023. november 17. 21:27
U.S. President Joe Biden departs for Brunswick, Maine

„Biden elnök mostanában megtapasztalhatta, hogy milyen az élet republikánus elnökként. A «mély állam» egyes részei lázadoznak ellene, amiért támogatja Izraelt”olvasható a Wall Street Journal szerkesztőségi véleménycikkében. 

A lap beszámol arról, hogy 40 kormányzati ügynökség 500 tisztviselője és alkalmazottja levelet küldött Bidennek, 

és azt követelték, hogy kezdeményezzen tűzszünetet Izrael és a Hamász között.

 „Az amerikaiak nem akarják, hogy a hadseregünk egy újabb értelmetlen és költséges közel-keleti háborúba keveredjen” – írták a levélben. A dokumentumon a szerzők nem vállalták a nevüket.

Hasonló levelet küldött a Nemzetközi Fejlesztési Ügynökség ezer dolgozója, akik szintén tűzszünetet követeltek. A tisztviselők hozzátetették: nem írják alá a levelet, mert féltik a biztonságukat, és tartanak attól, hogy kirúgják őket. 

„Ha a demokrácia jelent még valamit, akkor talán valóban el kellene, hogy veszítsék a munkájukat, sőt 

le kellene mondaniuk, ha már nem tudják támogatni a főnöküket”

– írják a lap szerkesztői. 

„A washingtoni kormányzat dolgozóinak az a feladata, hogy végrehajtsák az elnök rendelkezéseit, nem pedig az, hogy nyomást gyakoroljanak rá és névtelen levelekkel és szivárogtatásokkal próbálják megváltoztatni a politikáját” – teszik hozzá. 

A Wall Street Journal megjegyzi: a washingtoni külügyminisztériumon belül sokaknak szintén nem tetszik Biden Izrael-politikája. A külügyben a vietnami háború idején létrehoztak egy hivatalos „különvélemény” csatornát, ahol lehetőség van jelezni, ha valaki nem ért egyet a kormányzati külpolitikával. A levelekkel szemben ezek a vélemények nem névtelenek, de nem is nyilvánosak.  

A New York-i székhelyű lap szerkesztői szerint annyira védve vannak a meg nem választott washingtoni bürokraták, hogy nem is nagyon van arra mód, hogy kirúgják őket, ha lázadnak az elnök ellen. 

Nyitókép: Celal Gunes /Anadolu via AFP

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2023. november 18. 16:10
Nini a sz leszja a másik stt, s boldogan nyenyerészik a fekáliában! Rat States
Dr Bubo
2023. november 18. 14:47
Létezik a deep state?????????????????????????????????????????????????????????
potrzebie
2023. november 18. 14:21
a mélyállam létezésére egy közvetett bizonyíték van: Kennedy megölése. És az megvan, ki az, aki a lejáró titkosítás után a nyomozati iratok jelentős részének további titkosításáról döntött? Hát Trump!
MaBaker
2023. november 18. 13:53
Meg kell ágyazni Gavin Newsome-nak vagy Michael Obamának azaz Big Mike-nak. Tudta ezt előre Biden amikor elvállalta. Ő a családját fasiszta eszközökkel kimosdatja a korrupcióból, megtesz mindent amit a globohomo lobbi akar, aztán balra el.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!