Kesergés: nagyon fáj a legnagyobb olasz lapnak, hogy Orbán és Meloni szövetségesek

2023. november 10. 11:11

A La Repubblica újságírója nem érti, Giorgia Meloni miért tart ki szövetségese, Orbán Viktor mellett, aki a cikk állítása szerint mindig Olaszország ellen szavazott.

2023. november 10. 11:11

Az olasz La Repubblica szokás szerint több különböző cikkben kritizálja Magyarországot, és mellette Giorgia Meloni olasz kormányfőt, amiért hűséges szövetségese Orbán Viktornak.

Furio Colombo azt írja,

a bevándorlók, mások hibáztatása és az európai szuverenisták felé mutatott hűség lenne a főszerepben Meloni önéletrajzi könyvében.

A szerző szerint visszás, hogy Meloni kitart az Orbán Viktorral kötött szövetsége mellett, pedig „Magyarország diktátora mindig Olaszország ellen szavazott". A cikkben ugyanilyen okból értetlenkedik a Mateusz Morawieckihez fűződő szoros politikai kapcsolat miatt is. 

Ezt is ajánljuk a témában

A lap arról is beszámol kritikusan, hogy Magyarország lassítja az ukrán EU-csatlakozási tárgyalások megkezdését. Ezzel kapcsolatban Orbán Viktor a Kossuth Rádióban azt nyilatkozta:

az Ukrajna uniós tagságáról szóló tárgyalásokat nem szabad megindítani, mert semmilyen tekintetben nem áll készen arra, hogy az európai uniós tagság ambíciójával tárgyalni tudjon.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Kisbenedek Attila

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kovács Ubul
2023. november 10. 17:16
„Európa nem gyengítheti Ukrajna támogatását az Izrael–Hamász-háború közepette” – mondta Giorgia Meloni, Olaszország miniszterelnöke.
polárüveg
2023. november 10. 16:19
Szavazz Meloni helyett a migránsokra, mert ők Olaszország barátai! Akarom mondani nagyon szimpatikusan kevéssé szimpatikusai. Vagy durci morcijai. Na jó, lehet, hogy ellenségei, de csak kicsit!
Tommaso
2023. november 10. 16:08
ORBÁN rendszeresen félreértelmezi, vagy nem ismeri fel a magyar nemzeti érdekeket. Sokkal több szivességet tesz a NATO ellenségének, az Orosz Birodalomnak, és Kinának, mint saját szövetségeseinek. Aztán csodálkozik, hogy 26 európai országból 26 - ellene van.
Hesperia
2023. november 10. 15:55
"A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára." És az online cikk még ingyen olvasható felvezető része szerint, pont nem Meloni külföldi szövetségesi kapcsolatairól szól elsősorban. Hanem a személyiségéről és a belpolitikai terveiről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!