Kínos vallomás Brüsszelből: ők is és Washington is nehezen tudja már támogatni Ukrajnát

2023. november 28. 15:49

Amerikának és Európának is csalódást okozott Ukrajna „teljesítménye” a háborúban, a figyelem pedig a Közel-Keletre terelődik – olvasható a Politico hasábjain.

2023. november 28. 15:49
VON DER LEYEN, Ursula; ZELENSZKIJ, Volodimir

Vallomással felérő módon számolt be a NATO-találkozóról a Politico brüsszeli ügyekkel foglalkozó hírlevele annak kapcsán, hogy a NATO külügyminiszterei kedden Brüsszelben egy kétnapos csúcstalálkozót kezdenek.

„Sok megbeszélnivalójuk lesz: a Kijevnek nyújtott támogatásról szóló hangzatos biztosítékok ellenére tény, hogy mind Brüsszel, mind Washington nehezen tudja már tartani a szavát, miközben csalódást keltő Ukrajna nyári ellentámadása és a vezetők figyelme pedig a Közel-Keletre terelődik” – fogalmazott a lap.

A portál elégedetlenségét fejezte ki amiatt, hogy Amerikában a republikánus párt, az EU-ban pedig Magyarország blokkolja az ukrajnának szánt „több tízmilliárdos finanszírozási és védelmi csomagokat”. De a portál cikkében nehezményezték azt is, hogy az „új arcok, köztük a baloldali populista Robert Fico Szlovákiában és a szélsőjobboldali populista Geert Wilders Hollandiában [... ]megfogadták, hogy megszüntetik országuk Ukrajnának nyújtott támogatását.”

Nyitókép: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

 

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. december 01. 21:30
Az ukrajnai háborúnak semmi köze Európához. Az amerikai világhegemónia tüzön-vizen keresztül való eröszakos stratégiájához van köze, és csak ahhoz. Az amcsik nem területeket akarnak meghódítani, hanem népeket maguk alá gyürni, hogy az eröforrásaikat megszerezzék, "baráti alapon", de fegyverrel. AZ USA NAGYON SZERETETT VOLNA UKRAJNÁBA ATOMFEGYVEREKET TELEPÍTENI. Ha az USA nem telepíthet atomfegyvereket Ukrajnába, akkor neki Ukrajna sem fog sokat érni. Mi is csak azért kellünk a Nato-nak, mert közel vagyunk az oroszokhoz, jó felvonulási terep és ágyútöltelék lennénk adott esetben. Azt világosan kell látnia, hogy az USA kapzsisága áll minden nemzetközi disznóság mögött. Az mégiscsak egy észbontó pofátlanság, hogy az USA, - fütyülve Oroszország legelemibb biztonsági érdekeire -, Moszkva alá atomrakétákat akar telepíteni. A Nato nem más, mint az USA európai érdekei biztosításának katonai eszköze. AZ EGYETLEN MEGOLDÁS, AZ A KIEGYEZÉS AZ OROSZOKKAL.
Palatin
2023. december 01. 21:29
Ukrajna a Nyugatnak csak azért, csak addig és csak annyira fontos, mert, amig és amennyire gyengíteni tudja az oroszokat. Izrael viszont egy nagyságrenddel fontosabb, ö az arab világot hivatott sakkban tartani. Ez mindent megmagyaráz.
Palatin
2023. december 01. 21:27
Ha vége lesz is, nagyhatalmat számára ennek a háborúnak az lesz a konklúziója, hogy a katonai szembenállást magasabb szintre kell emelni. Azaz egy még veszélyesebb világban fogunk élni.
Palatin
2023. december 01. 21:23
A Nyugat keresi a kiutat, a baromságaikért valaki mással akarják elvitetni a balhét. Erre a szerepre még majdnem Orbánt is belerángatnák. Holott nagyon is lehetséges, hogy éppen Orbán józansága a Nyugat örültségeivel szemben mentette meg a világot egy atomháborútól Nyugaton olyan hangok nyernek ugyanis teret, hogy ha Orbán nem fékezett volna, a Nyugat sokkal vadabbul mehetett volna szembe az oroszokkal. De azt nem teszik hozzá, hogy az oroszok válasza is sokkal vadabb lett volna A migráció végzetes hatásaitól persze már nem tudjuk megmenteni Európát, mert ök eltökéltek, hogy bármi jöhet, csak nehogy Orbánnak legyen igaza. Most már arról is szó van, hogy Nyugaton így gondolkodnak: "Ha mi már belefulladunk a migrációba, akkor aztán végképp nem engedhetjük meg a magyaroknak, hogy ök meg megússzák szárazon és ott legyenek a temetésünkön, ahogy 1920-ban Apponyi Albert gróf megigérte" MA A NYUGATOT PANCSEREK VEZETIK, EZ TESZI VÉGZETESEN VESZÈLYESSÈ A HELYZETET, ÉS KILÁTÁSTALANNÁ A JÖVÖT
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!