Késelés volt egy lengyel iskolában, többen megsérültek

2023. november 29. 16:18

A támadó utána megpróbált magával is végezni.

2023. november 29. 16:18
Provincial Police Day Celebration In Krakow

Késes támadásban hárman megsebesültek szerdán a közép-lengyelországi Kadzidlóban működő középiskolában, a 18 éves támadó öngyilkosságot kísérelt meg – közölte Robert Chodkowski dandártábornok, a községhez közeli Ostroleka tűzoltó-parancsnokságának szóvivője a PAP hírügynökséggel. 

Az elkövető - az iskola egyik diákja - behatolt egy tanterembe, ahol egy lányt hason, egy 18 éves fiút pedig nyakon szúrt. 

A támadó ezután megpróbált kimenekülni az iskolából, ekkor egy harmadik személyre is rátámadt. A két sebesült diáknak a kiérkező tűzoltók elsősegélyt nyújtottak, majd légimentők kórházba szállították őket. 

A szóvivő elmondta, hogy az elkövetőt rendőrkutya segítségével keresték, és a helyi stadion közelében találták rá, amikor öngyilkosságot próbált elkövetni. A fiatalembert mentők ápolják.

(MTI)

Nyitókép: Artur Widak / NurPhoto / NurPhoto via AFP


 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akkor ki
2023. november 29. 21:26
Azé jó hely ez a Magyarország!
Tommaso
2023. november 29. 18:29
Késelés volt egy lengyel iskolában, többen megsérültek. Amig a szélsőjobboldali PiS kormányoz, ahol csökkent a morális szint, ezen senki nem lepődik meg.
Tommaso
2023. november 29. 18:27
Ennél össznemzetileg sokkal súlyosabb, hogy a PiS jelölte államfő, Andrzej Duda, méltatlanná vált a köztársasági elnöki posztra. Olyan pártcimborájának adott kormányalakitási megbizást, akiről pontosan tudta, hogy erre nem lesz képes, hisz' csak 42%-a van. Duda - (talán akaratlanul, de) a ruszkik érdekét szolgálva - elintézte, hogy Lengyelországnak két hónapig csak ügyvezető kormány legyen. Eg y háborús vészhelyzetben egy "BÉNA KACSA-kormány végzetes is lehet.
cutcopy
2023. november 29. 17:55
A késelő diák etnikumáról valamit..?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!