Izrael harci kutyákat vet be a Gázai övezet legveszélyesebb területein

2023. november 14. 19:00

A magasan képzett belga malinois-kat alagútharcra használják.

2023. november 14. 19:00
Skydiving training of search and rescue Belgian Malinois 'Maca'

Izrael rendelkezik a világ egyik legfejlettebb hadseregével, modern fegyverek arzenáljával, több ezer felfegyverzett járművel és több százezer magasan képzett katonával, de soraiban a legértékesebb egységek között van egy négylábú harci erő is – olvasható a Daily Mail oldalán.

Ezek a különleges kutyák már segítettek a Hamász terroristáinak felszámolásában, most pedig az Izraeli Védelmi Erők intenzív gázai szárazföldi offenzívájának részeként vetik be őket.

Az Oketz egységhez tartozó kutyák mindegyike speciális feladatokat lát el: egyeseket robbanóanyagok kiszimatolására képeztek ki, másokat rejtett veszélyek és alagútbejáratok felkutatására, van köztük olyan is akit pedig terroristák felkutatására és szétmarcangolására.

A magasan képzett belga malinois-kat évek óta használja az izraeli hadsereg.

Nyitókép: CEM GENCO / ANADOLU / Anadolu via AFP

 

 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2023. november 15. 13:04
Nem tetszik.
Tiszafa
2023. november 15. 08:36
A zsidók nem szaroznak a kutyakiképzésben sem. "VAN KÖZTÜK OLYAN IS AKIT PEDIG TERRORISTÁK FELKUTATÁSÁRA ÉS SZÉTMARCANGOLÁSÁRA." Hogy is lehetne ezt adaptálni kis hazánkba? Lenne egy két ötletem... 1) pedofilok felkutatása 2) nőkkel szembeni erőszakoskodók felkutatása 3) 20 ezer Ft-ért időseket agyonverők felkutatása 4) fegyveres embercsempészek likvidálása 5) csicskáztatók felkutatása stb, stb.
johannluipigus
2023. november 15. 07:58
Az állatvédők most miért nem hisztiznek?
Osztap_Bender
2023. november 15. 06:14
Átvették és továbbfejlesztették az egykor rajtuk alkalmazott náci módszert. Először elrabolják az őslakosok földjeit, megölik annak lakosságát, most pedig lehet, hogy gyerekeket szaggattatnak széjjel a dögökkel. Remélem még Istenük is elfordul tőlük az ilyen aljas tetteik láttán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!