Izrael figyelmeztetett: A Hamász pszichológiai hadviselést fog alkalmazni a túszok átadásakor

2023. november 23. 21:17

Az IDF szóvivője szerint a terroristák félelemkeltésre fogják használni a tűzszünetet.

2023. november 23. 21:17
null

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) szóvivője, Daniel Hagari figyelmeztetett, hogy a Hamász minden lehetőséget meg fog ragadni, hogy nyomást gyakoroljon az izraeli állampolgárokra a pénteki túszalku során – írja a Times of Israel.

Hozzátette, bár felvették a kapcsolatot a túszok családjával, és mindenkivel megbeszélték, mit kell tenniük, még semmi sem biztos, és az átadás közben bármikor változás állhat be. 

„A Hamász kegyetlen ellenség. Nehéz napok állnak előttünk, és a túszok szabadulása felett érzett örömünkbe bánat is vegyül” – mondta, majd hozzátette – 

„A Hamász megpróbálja majd arra használni a tűzszünet napjait, hogy félelmet keltsen, és hazugságokat terjesszen.”

Hozzátette, a pénteki egyezség még nem a konfliktus vége, csupána  kezdet. Izrael legfőbb célja továbbra is a Hamász felszámolása.

Nyitókép: MTI/EPA/Haiszam Imad

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szvv
2023. november 24. 12:40
Tok felesleges figyelmeztetes.
powerage
2023. november 24. 10:59
Ha már pszichológiai hadviselés, mindenki emlékszik a mémmé vált "Ha én nem veszem el a házadat, majd elveszi más" Jacobra? Itt egy interjú az ipsével kicsit régebbről. Nem is értem, miért van feszültség a térségben. https://youtu.be/ZiSRCPiklhI?t=392 Ez meg itt az eredeti videó: https://www.youtube.com/watch?v=t9q9PDBsDe8
johannluipigus
2023. november 24. 08:40
Egyes, kimondottan okos emberek szerint a tűzszünet mindig a vesztésre álló fél számára hasznos. Sajnos Ukrajna messze van, és odáig nem hallatszik el ez a bölcs gondolat.
bodrigyuri
2023. november 24. 08:09
A hamaszos pszihológiai hadviselésről hasbarázni a zsidó pszichológiai hadviselés része, a hollókosztolás mellett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!