Így reagáltak a nagyvilágban Henry Kissinger halálára

2023. november 30. 11:05

Putyin és Medvegyev is megszólalt.

2023. november 30. 11:05

Méltán örvendett tiszteletnek világszerte Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszter és nemzetbiztonsági tanácsadó – írta Vlagyimir Putyin orosz elnök a néhai diplomata és külpolitikai stratéga özvegyéhez intézett gyásztáviratában.

„Kérem, fogadja mély részvétemet férje, Henry Kissinger halála miatt– áll a Kreml honlapján csütörtökön közzétett gyásztáviratban. Putyin szerint Kissinger személyében „kiváló diplomata, bölcs és előrelátó államférfi” távozott, „aki hosszú évtizedeken át méltán örvendett tekintélynek szerte a világon”.

Megjegyezte, hogy sokszor találkozott Kissingerrel, és megőrzi a legjobb emlékezetében.

A Vesztyi FM hírrádió szerint Kissinger tíz alkalommal találkozott Putyinnal.

Dmitrij Medvegyev is megemlékezett

Dmitrij Medvegyev, korábbi elnök és miniszterelnök, az orosz biztonsági tanács jelenlegi elnökhelyettese az X-en azt írta, hogy Henry Kissinger hosszú éveken át hűségesen szolgálta hazáját, ugyanakkor pragmatikus volt, aki figyelembe vette a realitásokat, és nem csak az amerikai külpolitika kánonjait követte.

Az amerikai kormányzatban és a nyugati világban ma már nyoma sincs ilyen embereknek. Nyugodjék békében”

– írta Medvegyev.

Sebastian Kurz is méltatta Kissingert

„Henry Kissingerrel a világ az egyik legtapasztaltabb és legkiválóbb külpolitikai szakértőt veszíti el. Mindig megtiszteltetés volt vele találkozni” – írta az X-en Sebastian Kurz.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: HIROSHI ARIMITSU / YOMIURI / THE YOMIURI SHIMBUN VIA AFP

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. december 04. 23:29
"Így reagáltak a nagyvilágban Henry Kissinger halálára" Sokkoló, váratlan tragédia. Ilyen fiatalon! Még előtte állt az élet!
billysparks
2023. november 30. 16:39
… Van még egy kényes téma, amely mélyen érinti az európaiakat. A New York Timesban megjelent két cikkéből megtudjuk, hogy az Ön kormányának egyik irányzata “ elkerülhetetlennek tartja a Szovjetunióval való apokaliptikus leszámolást”. Itt egyetlen személyt sem kell nevén nevezni, -Én semmiképpen sem tartozom ehhez az irányzathoz. Én a következőképpen fogalmaztam meg a véleményemet.: “ Mindig külpolitikánk feladata lesz, hogy a Kelet és a Nyugat harcában felülkerekedjünk - a szovjet rendszer fokozatos eróziójával anélkül, hogy egyértelműen előre meghatároznánk, mi lesz a végállomás.”
billysparks
2023. november 30. 16:38
DER SPIEGEL.1982. 6.sz. Henry kissinger interjú - Ön egy vitábanazt követelte, az Egyesült Államok tegyen nagyobb erőfeszítéseket, hogy a Szovjetunió és a Német Szövetségi Köztársaság földgáz- és csőüzletét megakadályozza. -Ezt ilyen egyértelműen nem mondtam. Csak feltettem egy filozófiai kérdést. Úgy gondolom, igen komoly kérdés, hogy a Nyugat ilyen mértékben függővé váljon e az ellenfél energiaforrásától. …
Krupp Skya
2023. november 30. 16:30
Perintfalvi Rita néninek volt a Névrokona. KIss Inger Perintfalvi Rita néni meg Hány Inger.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!