Így foglaltak el a húszi fegyveresek egy izraeli kötődésű teherhajót (VIDEÓ)

2023. november 21. 10:44

Drámai felvételek, ahogy a jemeni kommandósok helikopterrel szállnak le a hajó fedélzetére, majd elfoglalják a parancsnoki hidat.

2023. november 21. 10:44

A húszi mozgalom felvételeket tett közzé, amelyen az látható, ahogy a fegyveresek vasárnap elfoglalják a Galaxy Leader nevű teherhajót. A mozgalom közlése szerint az akció válasz Izrael Gáza elleni háborújára, mivel a hajó tulajdonosa a Ray Car Carriers brit cég, amelyet

Abraham Rami Ungar alapított, aki Izrael egyik leggazdagabb üzletembere.

Maga a hajó ugyanakkor a Bahamákon van bejegyezve, és egy japán vállalat üzemelteti. A történtek idején Galaxy Leader Törökországból Indiába tartott. 

A hírek szerint a hajón 25 fős legénység tartózkodott, köztük fülöp-szigeteki, ukrán, román, bolgár és mexikói állampolgárok vannak. A jemeni húszik megerősítették, hogy elfoglaltak egy – általuk izraelinek nevezett – hajót a Vörös-tenger déli részén. Közölték, hogy a legénységgel az iszlám elvek és értékek szerint bánnak.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: képernyőkép

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2023. november 26. 02:41
Magyarul Izraelhez ennek a hajónak semmi köze.
Szvv
2023. november 21. 21:43
“ a legénységgel az iszlám elvek és értékek szerint bánnak..” Szóval halottak.
bogdan5-aki-vigan-jatszott-mig-elevenen-egtek-az-oroszok
2023. november 21. 14:49
ezek kibaszott nagyok abban mikor fegyvertelen embereket kell megölni meg terrorizálni rájuk kellene olvasztani a földjüket, szaud arábia jemen qatar stb. aztán mutagatni őket mint a borostyánba zárt legyeket
cutcopy
2023. november 21. 14:29
Ismét kezdődhetnek a százezres örömünnepek a nyugati demokráciákban..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!