Fontos részletet árult el a magyar-szlovák viszonyról Robert Fico kulcsembere

2023. november 02. 10:55

Robert Kalinak korábbi szlovák miniszterelnök-helyettes egy olasz lapnak adott interjújában elismerte, mindig is bonyolult volt Szlovákia kapcsolata Magyarországgal, ám azt is hangsúlyozta, hosszú idő után most a legjobb.

2023. november 02. 10:55
null

Többek között a magyar-szlovák viszonyról is beszélt az olasz La Repubblicának adott interjújában Szlovákia korábbi miniszterelnök-helyettese, a Robert Fico kulcsfigurájának tartott Robert Kalinak.

Magyarországgal mindig is nagyon bonyolult kapcsolata volt Szlovákiának, de hosszú idő óta most a legjobb

– jelentette ki Kalinak.

Korábban egyébként olyan eszement véleménycikk is megjelent Szlovákiában, hogy Orbán Viktor tette miniszterelnökké Robert Ficót, Pozsony pedig Budapest kirendeltsége lesz. Az viszont tény, hogy az új kormányfő mindenképpen a magyar miniszterelnök oldalán akart felszólalni Brüsszelben, az Európai Unió csúcstalálkozóján, ahol már Szlovákia megváltozott álláspontját képviselte többek között az ukrajnai háború ügyében.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Tomas Benedikovic

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polárüveg
2023. november 02. 13:36
A jó viszony oka: Szlovákiában választást lehetett nyerni a magyar kormány álláspontjával. Na ettől rettegnek Nyugaton!
Silcon
2023. november 02. 13:07
Az ott élő magyarok ügyében talán sosem lesz egyetértés, de a többiben miért is kéne "csakazértis" ütni egymást? - ha már egyszer az érdekeink is azonosak.
nyúlgerinc
2023. november 02. 12:13
Csak gratulálni lehet Fico politizálásához. Rájött - mert érdemes volt -, hogy első és mindenek előtt való Szlovákia érdeke.. (Ezt eltanulhatta Orbántól...és emiatt ekézik a zsiráfok szerte széjjel Európában...)
burmin2
2023. november 02. 11:56
Szerintem a szlovákok már tovább nem baszogatják a magyarokat, lassan az egykor déli összefüggő magyar tömb is szakadozik, be sem jutottak a parlamentbe, ráadásul a szlovák lélek hasonló a magyarhoz, a magyar meg kezd simán asszimilálódni a nagyszámú vegyes házasságok által. Nos a felvidéki magyarok vagy lusták voltak szavazni a Szövetségre, vagy a szlovák pártok többet kínáltak. Ez a kétnyelvű felirat is kissé túl van tupírozva. Ez max. azoknak jó akik átjárnak shoppingolni. Ahogy hallom a hivatali ügyintézés is inkább szlovákul zajlik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!