Robert Fico egy dolgot akar, de ahhoz Orbán Viktor is kell

2023. október 25. 12:20

Robert Fico csütörtökön Orbán Viktor oldalán szólalna fel Brüsszelben, az Európai Unió csúcstalálkozóján, ahol már az új szlovák álláspontot képviselheti többek között az ukrajnai háború ügyében.

2023. október 25. 12:20

Robert Fico mindenképpen azt akarja, hogy ő is ott legyen Orbán Viktor mellett Brüsszelben, a csütörtöki európai uniós csúcstalálkozón – írja többek között a Denník N., amely megjegyzi, a Smer számára fontos, hogy az új szlovák álláspontot azonnal elkezdje hangoztatni a miniszterelnök.

Ezt is ajánljuk a témában

A napokban nagy port kavart Szlovákiában, hogy Fico ideiglenesen átvette a külügyi tárca irányítását, mert nem talált olyan tapasztalt diplomatát, aki az ő hazafisággal fűszerezett szlovák külpolitikáról alkotott elképzelését vinné keresztül.

Fico már többször is bizonyította, hogy szívesen merít Orbán Viktor és a magyar kormány politikájából, például Ukrajna felfegyverzése helyett ő is a tűzszünet fontosságát hangsúlyozta,

legutóbb pedig bejelentette, az új szlovák kormány szigorítaná a külföldi finanszírozású civil szervezetek szabályozását.

Ezt is ajánljuk a témában

Az új kormányfő azt is hangsúlyozta, hogy a Smer-vezette külügyminisztérium nem lesz többé a külföldi érdekek szócsöve, és a szlovák célok mentén politizál.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Bertrand Guay

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mai nap
2023. október 26. 20:29
Nem értem! Miért ne lehetne ott Fico? A miniszterelnököknek külön meghívót küldenek?
csapláros
2023. október 25. 19:13
Proxima Centauri 2023. október 25. 12:48 ..."Malinát megverték ... Ilonka néni belehalt a magyar állampolgárságba. Hiába védte a Lomnici. Most najd a Ficót fogja védeni. Gyomorforgató."... Fico megvédi majd saját magát. NINCS rászorulva a mi Lomnicinkra. Annál ő lényegesen rafkósabb, pláne a hétpróbás, a szlovák nemzetbiztonságot anno felügyelő Jánosik reinkarnáció Kalinyák gazemberrel a háta mögött aki anno a Malinát megverő egyik tanút is eltétette láb alól a "hitelesség" kedvéért...Valóban gyomorforgató, de itt most nem az ajándék ló fogvizsgálatáról van szó.
csapláros
2023. október 25. 19:01
billysparksNovicsok-5 2023. október 25. 13:13 ..."Elírtam. A felvidéki magyaroknak meg kell tanítani, hogyan válhatnak büszke szlovákká."... Nem kell azt tanítani sem. 1920 óta erre van kihegyezve a csehszlovák és most már szlovák államrend automatikusan asszimiláló neonáci rendszere. Hiába iktatsz ki belőle egy vagy két tényezőt, a többi működik tovább. Óriási sikerük a felvidéki magyarság 820-ezerről 420 ezerre történt lecsökkentése, tudati népirtása, a valamikor 1,7-2 milliós szlovákság 4-4,5 milliósra történt növekedésének a javára.
csapláros
2023. október 25. 18:51
Proxima Centauri 2023. október 25. 13:03 ..."A fideszhuszárok oda voltak Meloniért is, amíg pofára nem lettek ejtve. "... MÚLT IDŐ??? Amiért Meloninak is megvan a maga baja??? AKI NINCS ELLENÜNK, az VELÜNK VAN! És Meloni kétség kívül ebbe a táborba tartozik. A politikában az alkalmi kufircolások is számítanak, inkább mint a magukat szövetségesként RÁNKTUKMÁLÓK lökdösődései, kígyó-békái, hogy nem vagyunk eszementek velük ugrani a kútjukba!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!