Szlovák vélemény: Orbán Viktor tette miniszterelnökké Robert Ficót, Pozsony Budapest kirendeltsége lesz

2023. október 27. 10:59

Az egyik szlovák újságíró szerint Orbán Viktornak hála lett Szlovákia új miniszterelnöke Robert Fico, aki már 2020 nyarán a magyar kormányfő szövetségét kereste.

2023. október 27. 10:59


ATTILA KISBENEDEK  /  AFP

„Orbán Viktor antiliberalizmusa és antidemokratikus hozzáállása tette Robert Ficót miniszterelnökké" – állítja a szlovák Aktualityben megjelenő publicisztikájában Peter Bárdy. Megismételte korábbi véleményét, mely szerint Szlovákia készségesen Vlagyimir Putyin Oroszországának ötödik hadoszlopává válik.

„A Kreml által irányított, az EU és a NATO belső rombolásának rendszerében Magyarország egyik ágává válunk" – írja Bárdy, aki úgy véli, amikor Fico 2020 nyarán eldöntötte, hogy visszaveszi a hatalmat, már Orbán Viktor szövetségese volt.

Pozsony Budapest ideológiai kirendeltségévé válik

– jelentette ki a szerző, aki egyébként egyetlen, szuverenitással kapcsolatos mondatáért nemes egyszerűséggel Adolf Hitlerhez hasonlította Ficót.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Kisbenedek Attila

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tarpibp
2023. november 04. 19:56
Vajon miért nem csodálkozom a firkász nevén? Bárdy Péter az ilyen biboldók bárhol vannak a magyarok ellenségei.
Zilizi Gábor
2023. október 28. 07:20
Peter Bardy fejk nyúz gyarban dolgozik.
Palatin
2023. október 28. 00:09
Azt hiszem, ha összegyüjtenénk mindazt, amivel Orbánt az évek során ellenfelei meggyanusították, abból egy iszonyatosan muris, világra szólo bohózatot lehetne írna, amin még az unió vezetése is hálra röhögné magát. Márcsak azért is lenne hihetetlenül röhejes ez a lista, mert tele lenne egymásmnak ellentmondó állításoknak. Minthogy Orbánnak mindig jó kedve van, már ezt gyanítom, - pontosabban -, azzal gyanusítom Orbánt, hogy azért van mindig olyan vicces hangulatban, mert neki talán van egy ilyen komplett listája, és idönként, - ha rossz kedve van -, azt olvasgatja, és mindjárt vidámabb lesz.
pipa89
2023. október 27. 20:40
Megy a FOS szarkengetése, és a démonizálása.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!