Flottája negyedét fogja leállítani a Wizz Air

2023. november 14. 16:06

Egy gyártási hiba miatt 45 gép kényszerül pihenőre.

2023. november 14. 16:06

A Wizz Air a pénzügyi éve végéig, azaz 2024. március 31-ig azt prognosztizálja, hogy összesen 45 repülőgépét kell leállítania a Pratt & Whitney által november 3-án kiadott legfrissebb szervizutasítás szerint. Ebben a számban már szerepelnek az idén ősszel, ugyanezen gyártási hiba miatt leállított repülőgépek is – írja az Airportal.hu.

A portál arról számolt be, hogy az ellenőrzésekben érintett példányok végleges száma a hajtóművek repülési ciklusokban mért futásteljesítménye, illetve a rendelkezésre álló karbantartó-kapacitás és cserehajtóművek számának függvényében még némileg módosulhat, de

várhatóan így is a mintegy 190 tagú flotta körülbelül negyede kényszerül földre.

Átmeneti megoldás

A kapacitáskiesés enyhítésére a fapados légitársaság egy akciótervet készített, amelynek keretében több, előző generációs A320-200-as és A321-200-as repülőgép bérleti szerződését már meghosszabbította, illetve számos esetben folyamatban van az erről szóló megállapodások megkötése a bérbeadókkal.

A portál azt is megtudta, hogy a Wizz Air növeli a meglévő flotta kihasználtságát, valamint arra számít, hogy

az Airbustól az ebben az időszakban érkező új példányok is segítenek a kiesés ellensúlyozásában.

A légitársaság jelezte azt is, hogy a következő, 2024. április 1-től 2025. március 31-ig tartó pénzügyi évben további repülőgépek beszerzését tervezi a piacról. Azt azonban eddig nem közölték, hogy ezt honnan és milyen formában tervezik.

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko-jobbos
2023. november 15. 15:01
Remélem, ezért tetemes kártérítést fognak kapni. Persze attól még szar lesz átszervezni mindent, de legalább valami. EZ lett a MALÉV helyett, csak kicsit ;-) profitábilisabb kiadásban (mondjuk százszor ).
auditorium
2023. november 15. 13:41
Ay ir légitársaság elhappolta a legjövedelmezőbb uticélokat a magyar-lengyel érdekeltségű low cost járattól. Sajnos olyan Wizzair járat is megszűnt, mely mindig 9O%-osan tele volt KULTURÁLT utasokkal. Neki hagyták a nehéz terepeket ittasokkal vagy drogfutárokkal (Manchester, Glasgow, Mallorca, Madeira nehéz rep.tere, egyes spanyol városok vagy az igényes délolaszok, akiknél azonnal "felmegy a pumpa", ha nem minden pontosan, tökéletesen működik pár euróért... SAJNOS azt kell mondanom, hogy a magyarnyelvű lejáratás sem segitett nekik, naponta érkeztek és még ma is érkeznek az okostelefonokra a Wizza. -t lejárató panszkodó cikkek a magyar jóindulatú médiától !!!! közöttük van a HVG, a Telex, az Index, a Portfolio.hu, a Metropol, az Airportal.hu, a ma7, a pénzcentrum, a Kiskegyed.hu, 24.hu Ha magunk alatt vágjuk a fát, akkor ne csodálkozzunk.
zrx8
2023. november 14. 19:12
jól airbus-ták
pinajanyikorogna
2023. november 14. 18:35
A wizzair Magyarország szégyene.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!