Elon Musk Izraelbe látogatott

2023. november 27. 16:56

Az is kiderült, hogy a milliárdos a továbbiakban csak izraeli hatósági jóváhagyással teheti elérhetővé a Starlinket a Gázai övezetben.

2023. november 27. 16:56

Az izraeli látogatáson tartózkodó Elon Musk amerikai üzletember beleegyezett abba, hogy csak izraeli hatósági jóváhagyással teheti elérhetővé Starlink nevű mobiltávközlési szolgáltatását az országban, beleértve a Gázai övezetet – jelentette be hétfőn Slómó Karhi izraeli hírközlési miniszter.

Elon Musk Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel együtt ellátogatott Kfar Aza kibucba,

annak a négyéves Abigail Edannak az otthonába, akinek mindkét szülőjét meggyilkolták az Izraelt október 7-én megtámadó palesztin terroristák, és akit akkor a szomszédos család tagjaival együtt magukkal hurcoltak túsznak a Gázai övezetbe.

A kislányt vasárnap engedték szabadon. Abigail apja Roy Edan, a ynet hírportál fotósa volt. Éppen a karjában tartotta a kislányát, amikor halálos lövést kapott. Abigail el tudott menekülni, átszaladt a szomszédban lakó Brodach családhoz. Két idősebb testvére, a hatéves Amália és a kilencéves Mihael egy szekrénybe bújt, magukra húzták az ajtót, és tizennégy órán át csendben ott rejtőzködtek, így élték túl a kibucban történt tömegmészárlást.

Később Musk és Netanjahu továbbment a Liebstein család otthonába,

ahol elmondták nekik, hogy a helyi önkormányzat vezetője a terroristákkal vívott tűzpárbajban vesztette életét október 7-én.

Elon Musk izraeli programjai között szerepelt még, hogy fogadja őt Jichák Hercog államfő, és megnézi azt a 45 perces filmet, amelyet az izraeli hadsereg szóvivői állítottak össze a terrortámadásról készült felvételekből.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: GOVERNMENT PRESS OFFICE OF ISRAE / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karcsi_Charlie
2023. november 28. 21:00
Terroristák és terroristák, iszlám államot akarnak az egész világon. Minden ateistát, keresztényt, zsidót, buddhistát és hindut ki akarnak irtani. Mindenki, aki észak-gázában maradt terroristaként kezelendő, beleértve a nőket és gyerekeket is. Likvidálni, ha kell mind a kétszázezret. Az arab csak az erőszakból tanul, az iszlám a behódolás vallása. Hódoltatni kell őket, amit csak úgy lehet , hogy pár milliót kiirtanak belőlük.
powerage
2023. november 27. 19:35
Itt van videó is a látogatásról: https://www.dailymail.co.uk/news/article-12795423/israel-prime-minister-benjamin-netanyahu-meets-elon-musk-hamas-war.html Érdemes megnézni, mutogatnak neki egy amúgy tök üres babaágyat, aminek az aljában ott hentereg pár töltényhüvely meg hevederdarabok, ami gondolom azt mutatja, hogy a hamasz már NATO géppuskát használ. Nem irigylem Muskot, röhögés nélkül kibírni ezt az egészet, csak azért, hogy ne vonuljanak ki a hirdetők a twitterről...
Héja
2023. november 27. 18:01
Vártam, hogy helyi hülyéink/zsebnyilasaink a Mandira okádjanak. Ostoba antiszemitizmusuk bűzével. Jó, hogy nem zsidózzák a Dél-afrikai Muskot.
Héja
2023. november 27. 17:59
Gázának nincs vételre alkalmas műholdja. Terroristái vannak. Ennyike.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Ezek is érdekelhetik