Daniel Freund: „Teljesen világos, hogy a magyar kisebbség akkor lenne a legjobban védve, ha Ukrajna EU-tagállam lenne”

2023. november 21. 10:48

Képtelen ötletekkel állnak elő a magyarellenes nyugati politikusok és szövetségeseik, hogy Magyarország miért ellenséges Ukrajnával szemben. A kisebbségi jogok módszeres elvétele nem jutott eszükbe, Nagy-Magyarország igen.

2023. november 21. 10:48

Orbán Viktor a szomszédos országokban élő magyar kisebbségeket regionális hatalmi politikára használja fel, mert még nem adta fel az 1919-es határok közötti Nagy-Magyarország álmát – ezt a képtelenséget állítja Roland Freudenstein, a GLOBSEC agytröszt brüsszeli irodájának vezetője. Ezt annak kapcsán nyilatkozta, hogy a Tagesspiegelben megjelenő cikk szerint egyetlen uniós ország sem olyan ellenséges Ukrajnával szemben, mint Magyarország, mert Orbán Viktornak nem tetszik, ahogyan a magyarokkal bánnak a szomszédos országban.

A tudósításban szerephez jut Daniel Freund nyíltan magyarellenes zöldpárti képviselő is, aki úgy véli, az ukrajnai magyar kisebbségekre való állandó hivatkozás csak olcsó kifogás a kormány részéről.

Ezt is ajánljuk a témában

„Teljesen világos, hogy a magyar kisebbség akkor lenne a legjobban védve, ha Ukrajna EU-tagállam lenne” – állítja Freund.

Ezt persze a tények nem támasztják alá, hiszen az ukrán kormány módszeresen fosztotta meg jogaitól a magyar kisebbséget az elmúlt években.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Összesen 145 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gonella
2023. november 22. 10:28
az eu tagság feltétele - többek között - a kisebbségi jogok rendezett volta. az eu nem egy oktatási szervezet! ti velünk szemben is csak izmozásra használjátok a jogállamisági vádakat. szégyen ez az ember, ritka egy patkány!
Zolt
2023. november 21. 20:40
Tehát alkalmatlan Ukrajna az eu tagságra,gondolom erre gondolt. Azaz mindennemű katonai támogatást meg kell vonni ahhoz ,hogy rendet tegyen putyin a kissebségi elnyomást rendberakja. Majd ,ha megérett ukrajna a kisebbség jogai rendezésére aki a kutyával azonos szinten emlegeti valamely kisebbséget a börtönbe szára,utána lehet talan visszatérni a témára. Addig viszont el kell fogadni dádával lehet csak ott fenyíteni. Addig örüljenek,míg csak taktikai háború van,mert hadüzenet mellett 10 nap alatt is vége lehet ukrajnának. Csak az ostobák hiszik azt van alternatiiv energiaforras azaz megkerülhető hamar az orosz.Mire lenne nem lesz ukrajna...max orosz szomszédunk lesz. Szerintem
Devil
2023. november 21. 17:27
Daniel te nagyon hülye!!!! Félre értelmezted amit a gazdáid mondtak?! Nem lesz EU tag Ukrajna te szerencsétlen. Orosz föld lesz egy része, a másik fele már most Amerikai tulajdonban van! Takarodj haza és ne foglalkozz a magyarokkal!
Antifleto
2023. november 21. 16:50
Bravó Freund !!! Szóval beismered, hogy jelenleg nincs védve a magyar kissebség, mert soviniszta geciládák vannak hatalmon Ukrajnában akiket ti pénzeltek tetves buzija.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!