Daniel Freund: „Teljesen világos, hogy a magyar kisebbség akkor lenne a legjobban védve, ha Ukrajna EU-tagállam lenne”

2023. november 21. 10:48

Képtelen ötletekkel állnak elő a magyarellenes nyugati politikusok és szövetségeseik, hogy Magyarország miért ellenséges Ukrajnával szemben. A kisebbségi jogok módszeres elvétele nem jutott eszükbe, Nagy-Magyarország igen.

2023. november 21. 10:48

Orbán Viktor a szomszédos országokban élő magyar kisebbségeket regionális hatalmi politikára használja fel, mert még nem adta fel az 1919-es határok közötti Nagy-Magyarország álmát – ezt a képtelenséget állítja Roland Freudenstein, a GLOBSEC agytröszt brüsszeli irodájának vezetője. Ezt annak kapcsán nyilatkozta, hogy a Tagesspiegelben megjelenő cikk szerint egyetlen uniós ország sem olyan ellenséges Ukrajnával szemben, mint Magyarország, mert Orbán Viktornak nem tetszik, ahogyan a magyarokkal bánnak a szomszédos országban.

A tudósításban szerephez jut Daniel Freund nyíltan magyarellenes zöldpárti képviselő is, aki úgy véli, az ukrajnai magyar kisebbségekre való állandó hivatkozás csak olcsó kifogás a kormány részéről.

Ezt is ajánljuk a témában

Kiakasztotta Freundot a nemzeti konzultáció, el akarja venni a magyar elnökséget

Körbenyilatkozta a nyugati sajtót a német EP-képviselő.

„Teljesen világos, hogy a magyar kisebbség akkor lenne a legjobban védve, ha Ukrajna EU-tagállam lenne” – állítja Freund.

Ezt persze a tények nem támasztják alá, hiszen az ukrán kormány módszeresen fosztotta meg jogaitól a magyar kisebbséget az elmúlt években.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik