„Csak hagyjuk az embereket meghalni” – ezt mondhatta a brit miniszterelnök a COVID járvány idején

2023. november 20. 21:42

Rishi Sunak egyelőre nem kommentálta a vizsgálat fejleményeit.

2023. november 20. 21:42
SUNAK, Rishi

A Nagy-Britanniában folytatott válságkezelő vizsgálat hétfői ülésén újabb botrányos részletek derültek ki a kormány válságkezelésével kapcsolatban. Egy frissen előkerült idézet szerint a mostani miniszterelnök, Rishi Sunak a második hullámban, a lezárások idején a következőt javasolta a kormánynak: „hagyni kellene az embereket meghalni” – számol be a Reuters.

Az idézetet Patrick Vallance jegyezte fel naplójába, aki a COVID idején a kormány tudományos főtanácsadója volt. A feljegyzés egy 2020. október 25-i találkozó után készült, amelyen Boris Johnson akkori miniszterelnök és Rishi Sunak, akkori kincstári főtitkár vett részt.

Igaz, az idézet nem magától Sunaktól származik, hanem Johnson tanácsadójától, Dominic Cummings-tól, aki azt mondta:

„Rishi úgy gondolja, hogy csak hagyni kell meghalni az embereket” – mondta.

A fejleményekkel kapcsolatban Sunak szóvivője azt nyilatkozta, a miniszterelnök csak akkor fogja kifejteni álláspontját, amikor tanúvallomást tesz a vizsgálóbizottság előtt. Addig nem fog reagálni minden egyes részletre.

Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

 

 

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ujujuj
2023. november 21. 06:16
Muhaha, meg ne buktassák, mert nehéz lesz újabb woke-kompatibilis miniszterelnököt találni. Mindegy milyen ember jön, csak heteró fehér ne legyen, visszalépés már nem lehetséges.
files32
2023. november 21. 06:04
Akkor a mi m.elnökünk mit mondhatott, ismerve a halottak számát,
pasqual.dorje
2023. november 21. 04:41
Láthatóan csak a világelit általános véleményét jutatta kifejezésre. Bárki meglepődött?
CsakOlvas
2023. november 21. 03:57
de France(ska) hercegem, Sunak jól beszélt, a saját kultúrája szerint. Ha Ön Indiában szeretne letelepedni, bonyolult eljárásoknak kell magát alávetnie. Vagy beszivárog, mint sunnyasi, a választás szabad, ugyebár?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!