Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Bolgár miniszterelnök: Putyin Ukrajna elleni háborúja egy Európa ellen indított háború

2023. november 22. 18:42

„Hitlerrel is többen próbáltak megbékélni, hasztalanul” – tette hozzá Denkov.

2023. november 22. 18:42

Az orosz birodalmi álmok ma is élnek, hibrid támadások célpontja vagyunk ma is – mondta Nyikolaj Denkov bolgár miniszterelnök az Európai Parlament plenáris ülésén. 

Az ukrajnai háborúval összefüggésben elmondta, hogy Európában egyre inkább a „háborús fáradtság” jelei mutatkoznak, és felerősödnek az ukrán népnek és az ukrán menekülteknek nyújtott segítség elleni hangok. 

„Azzal, hogy támogatjuk Ukrajnát, Európának segítünk. Ukrajna védelmével Európát védjük” – hangoztatta. A migrációval kapcsolatban kiemelte:

 az EU képtelen korlátlan számú bevándorlót befogadni anélkül, hogy veszélyeztetné intézményeinek normális működését. 

Ezért szerinte olyan stratégia kell, amely különbséget tesz a háború elől menekültek között, akiket „be kell tudnunk fogadni” és az illegális, gazdasági célú migrációt között, amelyet viszont meg kell állítani. Denkov bízik abban, hogy az új migrációs törvény megfelel majd ezeknek az elvárásoknak.

„Az orosz birodalmi álmok ma is élnek, hibrid támadások célpontja vagyunk ma is”

– tette hozzá a 61 éves politikus. Kiemelte: a bolgár uniós és NATO-s tagság a garancia az európai fejlődésre, ezért is fontos az, hogy az ország az euró- és a schengeni övezethez is csatlakozzon.

„Hitlerrel is többen próbáltak megbékélni, hasztalanul, Putyin Ukrajna elleni háborúja egy Európa ellen indított háború”

– tette hozzá Denkov. 

(MTI)

Nyitókép: Nikolay DOYCHINOV / AFP

 

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
westend
2023. november 23. 07:02
Vajon ez magától ennyire ostoba, vagy jól keres vele? Nem tudom eldönteni.
Maciapu
2023. november 22. 21:43
Igen sajátos, fajtajelleges orra van ennek a Denkovnak, és a füle se kutya.
Maciapu
2023. november 22. 21:43
"Hitlerrel is többen próbáltak megbékélni, hasztalanul" --- Hiányos történelem ismerettel örökzöld téma és szűnni nem akaróan népszerű a fősodorban Hitlert démonizálni. Denkov vagy nem tud róla, vagy szándékosan elhallgatja, hogy a háború kitörése előtt Hitler nem egy alkalommal kérte a Népszövetségben a nyugati nagyhatalmakat, Nagy-Britanniát és Franciaországot, hogy hassanak Lengyelországra, és maradjon abba a lengyelországi németség jogfosztása és gyilkolászása. Denkov nyilván arról sem tud, Hitler nem egyszer próbált meg tárgyalni Nagy-Britanniával, kinyilvánítva, hogy nem kíván vele konfrontálni, mely tárgyalási kísérleteket ez utóbbi mindig elutasította, és Denkov nyilván arról sem tud, hogy Hitler kifejezett utasítására nem lőtték bele Dunkerkue-nél a németek a már tönkrevert és bekerített francia és brit expedíciós sereget a La Manche-csatornába, és hagyták őket Angliába menekülni – ami szintén nem Hitler megbékélési képtelenségére utalt.
Palatin
2023. november 22. 20:48
Az USA elhitette az európaiakkal, hogy Oroszország veszélyes rájuk. A naivak, gyávák és tapasztalatlanok meg ezt elhitték. Az ukrán-orosz konfliktus egy családi perpatvar, de az USA egy esélyt lát benne, hogy Ukrajnán keresztül hozzáférjen oroszország zsigereihez. Az amerikaiak ismert módszeréröl van szó. Egy nép, egy ország megalkuvásra kapható elemeit megpróbálják beszervezni, azok segítségével puccsot, rebelliót végrehajtani, majd az egész országot magok alá gyürni. Emiatt már kiutálták öket Dél-Kelet-Ázsiából, az arab világból, Afrikából, Dél-Amerikából, csak Európa maradt meg számukra lehetséges vadászterületté. Nem csoda, hogy most itt próbálkoznak. Az USA úgy spekulált, hogy most végre itt az alkalom, hogy egy másik nép vérével harcolhatnak a gyülült katonai riválisuk ellen. Az ilyesminek nagy ára van. Az USA nagyon szeretné az európaiak számlájára legyözni az oroszokat. Ez a Nato igazi értelme számukra. Az oroszok nem tehettek mást, mint Ukrajnát megtámadni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!