Bild: Az USA és Németország arra játszik, hogy Ukrajna kénytelen legyen tárgyalni Oroszországgal

2023. november 25. 07:13

Bár nem helyeznek nyíltan nyomást Zelenszkijre, pont annyi fegyvert próbálnak szállítani, ami csak a védekezésre elég.

2023. november 25. 07:13

Németország és az Egyesült Államok abban bízik, sikerül rávennie Ukrajnát, hogy tárgyaljon Oroszországgal – írja német kormányzati forrásokra hivatkozva a Bild.

A lap szerinte se Joe Biden, se Olaf Scholz nem szólítja fel Ukrajnát nyíltan a béketárgyalásokra, de mindkét ország pont annyi fegyverrel támogatja Kijevet a harcban, ami elég a védekezésre, és Ukrajnát jó tárgyalási pozícióban tartja, de nem elég arra, hogy visszafoglalják az összes területet. 

„Zelenszkijnek rá kell jönnie, hogy a dolgok nem mehetnek így tovább” – mondja a forrás, aki szerint – 

Az elnöknek személyesen kell szólnia a népéhez, és elmagyarázni nekik, miért van szükség a béketárgyalásokra.”

Amennyiben a háborúzó feleknek nem sikerül megegyezniük, Berlin és Washington abban bízik, hogy szilárd frontvonalak alakulnak ki, és befagy a konfliktus. 

Korábban több hír is felröppent arról, hogy a nyugati támogatók béketárgyalásokra akarják készíteni Ukrajnát. Ezt maga Zelenszkij elnök is tagadta.

„A partnereink közül senki sem gyakorol ránk nyomást, hogy üljünk le Oroszországgal, tárgyaljunk velük, vagy adjunk át valamit”

– idézi az elnököt a Kyiv Independent.

Nyitókép: Brendan Smialowski/AFP

 

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2023. november 27. 15:25
Nincs semmi új.
kervez
2023. november 25. 16:22
Csak azt lenne jó megmagyarázni, hogy ennek mi értelme lenne? Hiszen Putyint le kell győzni, különben jönni fog tovább, nem? Vagy ezt már nem sulykolják nyugaton?
nempolitizalok-0
2023. november 25. 14:31
Jól átkúrták az ukránokat és felébresztették az orosz medvét. A libsik itt is elkúrták, nemsokáig lesz az USA a fekete tenger ura, pedig ezért volt az egész.
KBA98
2023. november 25. 11:03
Az USA nélkül ez a háború nem is létezne!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik