Beállt a Hamász mellé az iráni Forradalmi Gárda elitalakulata

2023. november 16. 21:22

A Kudsz hadtest „nem engedi, hogy az ellenség elérje piszkos céljait” Gázában és Palesztinában.

2023. november 16. 21:22

Az iráni Forradalmi Gárda elitalakulata, a Kudsz hadtest az „ellenállás” támogatásáról biztosította a Hamász palesztin terrorszervezet Izrael ellen folytatott harcát Gázában. Eszmail Kááni, a Kudsz hadtest parancsnoka a Hamász parancsnokainak küldött csütörtöki üzenetében hangoztatta: nem engedik, hogy az ellenség elérje „piszkos céljait” Gázában és Palesztinában – tudatta a Tasznim félhivatalos iráni hírügynökség.   

Testvéreitek az ellenállás tengelyében mellettetek állnak!”

– üzente az iráni tábornok. Irán korábban a helyzet eszkalációjára figyelmeztette Izraelt, amennyiben nem vet véget a Gázai övezetben az erőszaknak. Az Egyesült Államok viszont többször is óva intette Iránt, hogy semmilyen formában, se közvetlenül, se szövetségesein keresztül ne avatkozzon be a konfliktusba.

(MTI)

Fotó: SAID KHATIB / AFP

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2023. november 17. 14:02
Warten Sie , bitte ! Lehet még ebből Iráni-USA háború. Ha még nincs Iránnak atomovicsa. HA...
lhotx
2023. november 17. 13:50
Amit elérhet, az egy fenekestül felfordított Közel-Kelet, de a mostani izraeli vezetés célját, még akkor sem fogja bírni meghiúsítani, vagy aláásni; azok ugyanis a mai Gáza eltüntetését (vagy legalább felére csökkentését) tették fel magukban. S ezt akkor is elérik, ha a perzsák az egész közel-keleti térséget lángbaborítják közben. Vagyis Gázát már senki sem menti meg.
Mandiner444hu
2023. november 17. 12:34
Vallásháború
Héja
2023. november 17. 08:23
Irán óriási pofája a kapun nem férne be. Ilyenkor nem a kaput bontják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!