Az űrből kémkedhet Észak-Korea az új műholdja segítségével

2023. november 21. 18:54

Phenjan egy nappal korábban lőtte fel a rakétát, mint előzetesen ígérte.

2023. november 21. 18:54

Észak-Korea rakétát lőtt ki az űrbe, amellyel egy műholdat akar Föld körüli pályára állítani. A Yonhap hírügynökség a dél-koreai hadseregre hivatkozva azt állítja, hogy a műholdat kémkedés céljából küldték fel.

Phenjan kedden arról értesítette Japánt, hogy november 22. és december 1. között pályára állítja saját fejlesztésű katonai műholdját, amit egy nappal az ígért intervallum előtt, már kedden végre is hajtott.

A rakétát az északnyugati Tongcsang-ri városnál található kísérleti telepről indították el helyi idő szerint este 10 óra 43 perckor. A dél-koreai vezérkari főnökök egyesített bizottsága nem közölt további részleteket az indításról, így azt sem tudatta, hogy a háromfokozatú rakétával sikerült-e Föld körüli pályára állítani a műholdat. 

Szöul óva intette Phenjant a kísérlettől, mondván, hogy azzal megsérti az ENSZ Biztonsági Tanácsának Észak-Korea ballisztikus rakétaprogramját betiltó határozatait.

A KCNA észak-koreai hírügynökség kedden közölte, hogy Phenjan szuverén joga növelni katonai erejét az amerikai vezetésű űrmegfigyelési rendszerrel szemben.

(MTI)

A nyitókép illusztráció, forrása: Miguel J. Rodriguez Carrillo/ Nur Photo

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pernahajder
2023. november 22. 08:08
Vicces, hogy még ezek a világtól elzárt retardáltak is ezerszer életképesebbek, mint a csöves mimagyarok.
kokrowatz-0
2023. november 21. 21:35
a világ egyik legmocskosabb faszát nyaljátok tisztára. egy kiszámíthatatlan, aljas alkoholista diktátorét, aki halálra zabálja magát, amíg a népe éhenhal. fifesz-nívó, gratula.
Kovács Ubul
2023. november 21. 21:16
Shalom, fideszmuszkák! A zsidó és a muszkafasz mellett még a koreainak is van helye a tág pofátokban.
letsgobrandon-2
2023. november 21. 19:44
amíg ment a jenki hencegés , hogy U-2 essel azt csinálnak a ruszki légtérben amit akarnak addig nem vót baj ...... azt.. szoptak mint a boci...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!