Az ukránok szerint megszűnik Avgyijivka stratégiai fontossága, ha az oroszok betörnek a városba

2023. november 22. 19:34

Közben grandiózus orosz veszteségeket mondtak be egy német újságírónak.

2023. november 22. 19:34

„A megölt orosz katonák száma Avgyijivka környékén egyedülálló. Tegnap beszéltem egy ukrán tiszttel, aki elmondta, hogy október eleje óta húszszor annyi veszteséget szenvedett el az orosz haderő, mint az ukrán” – olvasható Julian Röpcke, a Bild újságírójának X-bejegyzésében

Az ukrán tiszt továbbá azt állítja, hogy voltak olyan csaták (Vodjane és Szjeverne körül), amelyek során az oroszok legalább száz katonát vesztettek, az ukránok pedig egyet sem.

Röpcke hozzáteszi: az oroszok folyamatosan hódítják a területet Avgyijivka körül, az ukránok szerint pedig „megszűnik a város stratégiai fontossága,” ha az oroszok betörnek a városba. Ez arra való utalás is lehet, hogy feladják a települést, ha az oroszok betörnek Avgyijivkába és tartós hídfőállást tudnak kialakítani a térségben – olvasható a Portfolión.

Az ukrán tiszt is úgy látja, hogy az oroszok képesek veszteségekkel nem törődve folyamatosan támadni, míg az ukrán vezetők számára fontosabb az ukrán katonák élete, így dinamikusan reagálnak a frontvonal változásaira.

Nyitókép: OLIVIER CHASSIGNOLE / AFP

 

 

 

 

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Héja
2023. december 26. 09:17
"...dinamikus reagálás..." Ezen még Goebbels is röhögne.
troppauer-humer
2023. november 23. 18:32
"az ukrán vezetők számára fontosabb az ukrán katonák élete" Ja. Ezért van minden ukrán vonal mögött anti-retreat sereg.
troppauer-humer
2023. november 23. 18:29
Akárcsak Bahmutnál, Mariupolnál - itt is rengeteg ukrán életébe került ez a stratégiailag egyáltalán nem fontos hely. :-(
tetx
2023. november 23. 13:41
Mennyi nyilvánvaló hazugság egy röpke szösszeszenetben...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!