Az izraeli hadsereg körülzárta Gázavárost

2023. november 02. 21:06

Az elmúlt pár óra alatt több mint százharminc terroristát öltek meg.

2023. november 02. 21:06

Az izraeli hadsereg körülzárta Gáza várost – jelentette be csütörtök este Daniel Hagari katonai szóvivő.

Az izraeli szárazföldi hadművelet hatodik napján, csütörtökön a Hamász terrorszervezet előőrseit, főhadiszállásait, rakétakilövő állásait és infrastruktúráját támadták az izraeli katonák Gázában.

A katonai szóvivő továbbá közölte, hogy az elmúlt órákban több mint százharminc palesztin fegyveres vesztette életét az övezetben. Az izraeli erők több katonai létesítményt és fegyvert semmisítettek meg. 

Joáv Galant védelmi miniszter helyzetértékelést tartott a különleges feladatokkal foglalkozó mérnöki egységnél, ahol 

a Hamász földalatti alagútrendszere felszámolásának lehetőségeiről beszélt.

„Egyedülálló megoldásaink vannak, hogy elérjük az összes alagutat és a föld alatt megsemmisítsük őket: felkészültünk ennek megvalósítására. Minden helyre eljutunk. Nem vagyok biztos abban, hogy sok olyan hadsereg van a világban, mely rendelkezik ilyen képességgel. Gyakorlatozzanak, szervezkedjenek, készítsék elő a megfelelő felszerelést, hamarosan odaérünk!” – fogalmazott.

Beni Ganc, az izraeli hadsereg vezérkari főnöke arról beszélt, hogy Izrael eddig jelentős eredményeket ért el. 

„A túszok hazatérésére tett erőfeszítések mellett alapvetően meg akarjuk változtatni a valóságot az ország déli részén és az egész országban” – nyilatkozta, és hozzátette, minden eszközt bevetnek a túszok hazaszállítása érdekében, és mentelmi jogot adnak mindenkinek, aki segít az elraboltak visszajuttatásában. 

(MTI)

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
connorj
2023. november 03. 04:41
MAGYARORSZÁG AZ ELSŐ! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ 🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍 🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍 💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚 💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚 Trianon ellen nem szoktak tüntetni. Se Bécsben, se Brüsszelben sem Tel-Avivban
Namond
2023. november 03. 02:44
Akkor még van 30-35 000, meg a Katarban luxuséletet élő vezetőség.
Tasi János
2023. november 03. 02:11
Meg több mint 3.000 gyerekterroristát, ugye? Ne feledkezzünk meg róluk, igen veszélyesek - voltak...
ZZoltan
2023. november 03. 01:06
Beindult a "bosszú népének" tömegmészárlása. Vót már ilyen, itt is: Kun (Kohn) Béla, Rákosi (Rosenfeld) Mátyás idejében. Szörnyű amit művelnek. Emberiség elleni bűntett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!