Angliában arra köteleztek egy családot, hogy távolítsák el a szivárványos festést az erkélyükről

2023. november 20. 08:28

Rontja a látképet, de a család nem tágít.

2023. november 20. 08:28

Az Independent arról ír, hogy a bristoli tanács tisztviselői úgy döntöttek: egy családnak el kell távolítania az erkélyük fölött látható szivárványszínű festést, mivel az 

többet árt, mint használ a város ikonikus látképének.

A család azonban nem hajlandó elfogadni a dolgot, így állítólag igyekszik kompromisszumos megoldásra jutni a tanáccsal, eddig nem sok sikerrel: a Historic England nevű örökségvédelmi szervezet úgy ítélte meg, hogy a színek károsítják az épület örökségi jelentőségét.

A tanács egyik tisztviselője leszögezte: a színek hatással vannak az épület jellegére és megjelenésére. A tanács hozzáteszi, hogy a színes festés nem illik a műemlék épülethez, és nem szolgálja annak megőrzését.

A családfő azonban nem tágít, így már folynak a megbeszélések a dizájn megtartásáról,

derült ki.

Nyitókép: Képernyőmentés

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2023. november 21. 20:38
Az nem család, két galád buzi gyülekezete ... Undi...
bunko-jobbos
2023. november 20. 12:50
Szerintem minden normális országban van településképi szabályozás. És mindegy, hogy mit festesz oda, nem lehet. Ha pl. piros-fehér-zöldre festenéd a házadat, és nem engedi a szabályzat, akkor azt sem lehet. Ez független attól, hogy a ők pont a buziszíneket tették ki. Gondolom, provokálni akartak. Mondjuk Magyarországon szerintem pont nincs ilyen, legalábbis színek esetében. A magastetőt meg bizonyos dolgokat megkövetelnek, de a színeket pont nem. De van olyan, hogy örökségvédelmi szabályozás, és ott nekem pl. előírták, hogy parasztházat építhetek csak. Ami nem baj, mert szép lett, de beleszóltak.
Ergit
2023. november 20. 11:44
Nagyon lehangolt az az épület, de nem szivárványosra kell festeni az erkély feletti tetőket, hanem fehérre!!!! Egyébként simán megoldható alpinistákkal a festés, és nincs vita!
röviden
2023. november 20. 10:32
Azt hiszem, egy örökségvédő szervezettel hamarosan kevesebb lesz. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!