Aggódnak a szlovének, hogy Orbán Viktor nincs egyedül, már „végső leszámolásról” írnak

2023. november 30. 10:35

Egy szlovén lap szerint közeleg Brüsszel Budapesttel való „végső leszámolásának” ideje. A cikk szerzője úgy véli: dráma várható a következő EU-csúcson, ha a vétó(k) miatt nem sikerül újabb szankciókat bevezetni Oroszországgal szemben.

2023. november 30. 10:35

Közeleg Brüsszel Budapesttel való „végső leszámolásának” ideje – írja a szlovén Delo arra hivatkozva, hogy Orbán Viktor határozottan nem ért egyet az Európai Unió Ukrajnával kapcsolatos politikájával, amelyen Charles Michel, az Európai Tanács elnökének Budapestre utazása sem segített érdemben.

Ezt is ajánljuk a témában

„Drámai lehet a következő EU-csúcs” – állítja a Delo, elsősorban amiatt, hogy talán nem vezetnek majd be újabb szankciókat Oroszországgal szemben.

Orbán Viktor nincs egyedül a politikai meggyőződésével,

hiszen Robert Fico szlovák miniszterelnökkel erős szövetséget alkotnak a kérdésben, és vélhetően Geert Wilders is hasonló álláspontot képvisel majd, ha hatalomra kerül Hollandiában – aggódik a szlovén lap.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

***

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. december 05. 20:22
Ha egy lipsi újság aggódik, akkor én megnyugszom. És viszont, ha egy lipsi újság nyugodt, akkor én biztos felkxrom az agyam.
Akitlosz
2023. november 30. 22:33
Elvannak az újságírók, ha fantáziálnak.
pollip
2023. november 30. 17:36
A szlovének bontják Jansa kerítését, hiába kérik a környékbeliek, hogy inkább hagyják meg.
KBA98
2023. november 30. 16:49
Szlovénia amilyen kicsi olyan dilis!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik