A legnépszerűbb holland politikus szerint igenis Magyarország és Lengyelország a jó példa

2023. november 20. 12:06

Pieter Omtzigt úgy véli, Hollandiának hasonlóan kemény politikát kellene képviselnie az Európai Unióban, mint Magyarországnak és Lengyelországnak.

2023. november 20. 12:06
null

„Hollandiának keményebb álláspontot kell képviselnie az Európai Unióban, akárcsak Magyarországnak és Lengyelországnak" – jelentette ki Pieter Omtzigt, a holland NSC párt vezetője a Wpolityce szemléje alapján.

Mint megírtuk, az Új Társadalmi Szerződést a legtöbb közvélemény-kutatás az első helyen méri a héten rendezendő előrehozott választások előtt. Omtzigt fő üzenete a jobb minőségű kormányzás, a személyes felelősségvállalás, a családok és a közösségek támogatása, az újraelosztás mértékének növelése, valamint a szociális piacgazdaság elvrendszere.

Ezek alapján egy hagyományos, mérsékelt keresztényszociális politika rajzolódik ki.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Ludovic Marin

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. november 20. 21:46
Unióba Erdéllyel kellene lépni. Ezt 1848. óta követeli a magyar nemzet. A hatalom süket ezen a téren. Is. Államfőválasztást sem engedélyez, hiába akarná a szavazók 85,9%-a. S persze az ellenállási jogot sem alkotmányosítja vissza. Sem a szabad királyválasztást. S persze erről az EU tagságról sem mer új népszavazást kiírni. Fél, hogy úgy járna, mint Britannia a Nagy. Kárpátaljával sem akar uniót.
Akitlosz
2023. november 20. 21:40
"az újraelosztás mértékének növelése" Ez nem valami jó ötlet. Lefordítva magyarra adóemelést, új adókat jelent.
sentimental
2023. november 20. 15:24
Ha megölnének minket, akkor munka nélkül lophatnának tovább!
sentimental
2023. november 20. 15:23
Elhangzott végre... A haszonszerzés munka nélkül! Mert ezek minket magyarokat sohasem szerettek, soha!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!