A Hamász vezetője nem ismeri el a civilek meggyilkolását Izraelben

2023. november 07. 11:26

Moussa Abu Marzouk szerint csak hadköteleseket vettek célba.

2023. november 07. 11:26

„A nők, gyerekek és civilek mentesülnek a Hamász támadásai alól” – legalábbis a Hamász egyik magas rangú vezetője, Moussa Abu Marzouk szerint, aki a BBC-nek adott interjújában nem volt hajlandó elismerni, hogy civileket gyilkoltak meg Izraelben. Azt állította, csak hadköteleseket vettek célba. Ez a kijelentés azonban éles ellentétben áll azokkal a videós bizonyítékokkal, amelyeken a Hamász terroristái fegyvertelen felnőttekre és gyerekekre lőttek. Izrael szerint több mint 1400 embert ölt meg a Hamász az október 7-i támadásokban, többségükben civileket.

Ezt is ajánljuk a témában

Marzouk a fogva tartott túszokkal kapcsolatban is azt válaszolta, „elengedjük őket, de le kell állítanunk a harcot” – jelentette ki, majd beszámolt róla, a katonai szárny vezetője arra utasította embereit, hogy kíméljék meg a civileket.

„Egyértelműen azt a parancsot kapták a harcosok, hogy »egy nőt, egy gyereket és egy idős embert se öljenek meg«”

 – mondta a magas rangú vezető.

Marzoukot az Egyesült Államokban is a globális terroristák közé sorolták, és számos vádat emeltek ellene a Hamász tevékenységeinek koordinálása és finanszírozása miatt.

Ezt is ajánljuk a témában

Fotó: Iranian Foreign Ministry/AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
connorj
2023. november 08. 06:27
Folyik az ember-vér, Nő a káosz. Gyilkolnak. DE: MAGYARORSZÁG AZ ELSŐ! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ 🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍 🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍 💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚 💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚 https://vasarnap.hu/2019/01/09/a-budai-varbol-orzi-a-nemzetet-szent-mihaly-szobra/ https://m.youtube.com/watch?v=prQcjgGJLa8&t=8s&pp=ygUSYmlzdGV5IHpzdXpzYSAyMDIz https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/89/Matthias_Gr%C3%BCnewald_-_The_Resurrection_%28detail%29_-_WGA10755.jpg MINDEN ÉLET SZÁMÍT 🤍
connorj
2023. november 08. 06:27
🔞🔞🔞
Gonella
2023. november 07. 22:01
hát igen, már egy magzat is hadköteles!
contractor-2
2023. november 07. 16:09
Izrael is csak a Hamaszt gyilkolja, a többi hülye meg ott ugrál, nem lehet tőlük pontosan célozni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!