Visszafogta magát a brit kormány: nem küldenek katonai oktatókat Ukrajnába

2023. október 02. 13:43

Rishi Sunak kormányfő cáfolta a brit védelmi miniszter kijelentéseit.

2023. október 02. 13:43
SUNAK, Rishi

Grant Shapps, a pár hete hivatalba lépett új brit védelmi miniszter arról beszélt a napokban, hogy katonai oktatókat küldene Ukrajnába azon túl, hogy folytatják az ukrán katonák nagy-britanniai vagy más nyugat-európai helyszínű kiképzését.

Ezután azonban Rishi Sunak kormányfő szólalt meg, helyre téve a miniszter kijelentéseit. „Amit a védelmi miniszter mondott, az az, hogy egyszer a jövőben elképzelhető lehet a kiképzés egy részének ukrajnai lefolytatása” – fogalmazott Sunak, hozzátéve: ez nem itt és most fog megtörténni. „Nem lesznek brit katonák harcba küldve a mostani háborúban.”

Shapps egyébként a napokban újra megszólalt: szerinte ki kell tartani Ukrajna mellett az Oroszország elleni háborúban; és elmondta azt is: több száz újabb brit békefenntartót küldenek Koszovóba, valamint brit harci repülőgépek indulnak Lengyelországba a NATO keleti szárnyának védelmére, a lengyel kormány kérésére a helyi parlamenti választás előtt.

 

Nyitóképen: Rishi Sunak (MTI/EPA/Neil Hall)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ergit
2023. október 02. 17:13
A II. világháborúban hadat üzentek a Hitleri Németországnak. Ha Hitlerék még egy hétig bombázzák őket, végük van.... Most meg kepeckednek itt, hogy mi mindent fognak csinálni, harciaskodnak, keménykednek!!! OK, hogy el vannal szállva maguktól, különbnek érzik magukat tőlünk, kontinens lakóktól, na de attól még gondolkodhatnának!
Chekke-Faint
2023. október 02. 15:36
Barnulásra ennek is volt elég ideje.
5m007h 0p3ra70r
2023. október 02. 15:22
Lenyűgöző ahogyan ezek a kormányok működnek. Kiáll a random miniszter, kijelent valamit, másnap kiáll a főnöke, megcáfolja.
YouTubeRight2Laugh-Tamas
2023. október 02. 14:41
Gondoljunk bele ,ilyet nyilatkozok a védelmi miniszter, minden paragrafus a fejében, igazi koponya lehet👍 Nyugat🥱
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!