Videón, ahogy migránsok elárasztják a Kanári-szigeteket

2023. október 22. 15:52

A spanyol kormány 50 millió eurós (18,5 milliárd forint) rendkívüli támogatást hagyott jóvá a bevándorlók számára.

2023. október 22. 15:52

Egy nap alatt több mint ezer illegális bevándorló érkezett csónakokkal a spanyolországi Kanári-szigetekre – közölték a helyi hatóságok vasárnap. A tengeri mentőszolgálat tájékoztatása szerint a hét bárka többsége Teneriféhez és Gran Canariához volt a legközelebb, ezért ezeknek a szigeteknek a kikötőibe kísérték őket. Egy nagyméretű csónak a szigetcsoport legkisebb és legnyugatibb szigetén, El Hierrón ért partot. A fából készül járműből összesen 320-an szálltak a szárazföldre. 

A parti őrség szerint ez volt a legzsúfoltabb bárka, amit eddig láttak.

Az érkezők között nők és gyerekek is vannak, szubszaharai országok állampolgárai, többségük, ahogy az elmúlt hónapokban, most is szenegáli.

50 millió euró a migránsok ellátására

José Luis Escrivá migrációért felelős miniszter pénteken El Hierro szigetén járt, ahol bejelentette: a spanyol kormány 50 millió eurós (18,5 milliárd forint) rendkívüli támogatást hagy jóvá a migránsok ellátására a Kanári-szigeteken. A spanyol belügyminisztérium a hét elején közétett jelentése szerint idén eddig 23 500-an jutottak el Afrika felől illegálisan a Kanári-szigetekre, 

79 százalékkal többen mint tavaly január eleje és október közepe között.

A migrációs áramlás jelentősen megnőtt az elmúlt hetekben; október elseje és 15-e között 8500 illegális bevándorlót regisztráltak az Atlanti-óceánban fekvő szigetcsoporton. A nagy távolság és erős áramlatok miatt a legveszélyesebbnek tartott úgynevezett kanári-szigeteki migrációs útvonal 1994 óta aktív. A legforgalmasabb év 2006 volt, amikor mintegy 32 ezren értek partot a csónakokkal. A Caminando Fronteras nevű spanyol segélyszervezet szerint ezen az útvonalon idén már mintegy ezren veszthették életüket.

Mutatjuk az esetről készült felvételt:

(MTI)

Nyitókép: X
 

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ringwoodite
2023. október 23. 07:18
Jonnek a migransok, de sem dolgozni sem tanulni, sem integralodni nem akarnak, csak jol elni, es az adott orszag ellatorendszeren eleldegelni. Ezek otthon sem tudtak semmit sem kiszarni magukbol, itt sem fognak tudni semmi hasznosat sem produkalni. Ezekre meg egy utcaseprest sem lehet rajuk bizni. Aramlik az anyag, de nem a munkaero...
Szuperszig
2023. október 22. 19:47
Megszállás folyik már 2015 óta.
akkor ki
2023. október 22. 18:40
Hogy a büdös kurva anyjukba! Tele AIDS-es meg majomhimlős, mindenféle betegséggel, akik ide jönnek Európába. Mégis kinek kell ezért felelni???!! Ha van Holokauszt elfogadás meg volt/van Náci üldözés, követelem én is, hogy legyen migráns üldözés és a gazdik, akik behozták ide őket, legyenek rács mögött! Angéláért már mehet is a nagy fekete autó!!!
goldie-2
2023. október 22. 18:29
Talán inkább a lakosságnak kellene kapnia.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!