Üzent Kijevnek a Fehér Ház: fogy a pénz, és nem tudják örök időkig finanszírozni Ukrajnát

2023. október 12. 09:32

Kérdés, mi lesz Kijevvel, ha elfogy a pénz.

2023. október 12. 09:32
null

John Kirby, a Fehér Ház szóvivője szerdán tartott sajtótájékoztatót az izraeli helyzetről, kitért azonban az orosz-ukrán háborúra is. Egy újságírói kérdésre válaszolva vallotta be azt, hogy nem áll olyan fényesen az Egyesült Államok.

„Rövid távon mind Ukrajna, mind Izrael számára vannak előirányzataink és felhatalmazásaink” – mondta Kirby a sajtótájékoztatón.

Nem akarunk hosszú távú támogatást bebetonozni, amikor a kapacitásaink végén vagyunk”

– fogalmazott.

A szóvivő aztán megerősítette: egész konkrétan Ukrajnával kapcsolatban ér lassan kapacitásai végére Washington, hiszen épp a napokban jelentettek be újabb 200 millió dolláros segélyt az ukránoknak. 

Ezt is ajánljuk a témában

Amíg tudjuk, fenntartjuk a segélyezést, de ez nem fog örökké tartani”

– mondta.

Nyitókép: Allison Bailey / AFP

 

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dorset Naga
2023. október 24. 20:39
Mi lesz? Hát béke.
bagira002
2023. október 21. 03:37
Amerika még mindig azt hitte hogy az oroszok 1989 szinten gyenge legyőzhetők. Kommunizmus összeomlás után készült magát építgette ,tudta a kapzsi nyugat örök ellenség az energia miatt .
bagira002
2023. október 21. 03:28
Halva született háború . Zelenszkij nyugat támogatása nélkül nem háborúzott volna oroszok ellen nyugat uszította belerántotta . Amerika-Brüsszel háborúbűnösök .
Akitlosz
2023. október 12. 15:18
Már több mint egy éve világos, hogy ez anyagháború. Az győz, aki tovább bírja. Oroszország így áll hozzá. A NATO nem. Akkor tessék csak figyelni, hogy milyen megoldás lesz a végén! Úgy fognak megindulni az oroszok, mint tavaly februárban. Csakhogy ezúttal más lesz az eredmény, erős ukrán ellenállás hiányában. Október 5-én nyilatkozta Putyin orosz elnök egy magyar újságírónak, hogy Odessza orosz város.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!