Ukrajna felkészült a télre: így tervezik megvédeni az energiát az orosz támadásoktól

2023. október 03. 21:48

Külföldön helyezik biztonságba a frissen elkészült magasfeszültségű transzformátorokat.

2023. október 03. 21:48

Az ukránok nem csinálnak titkot abból, hogy félnek: energiaellátási szempontból idén még a tavalyinál is rosszabb tél vár rájuk. Az oroszok tavaly súlyosan megrongáltak az ország energiainfrastruktúráját, és Kijev most nemcsak pótolni akarja az így elveszett eszközöket, de igyekszik felkészülni, hogy idén ne történhessenek meg hasonló áramkimaradások – írja az Economist.

Ezért Ukrajna úgy döntött, hogy a frissen beszerzett magasfeszültségű transzformátorait külföldön helyezi biztonságba. 

Összesen száz új nagyfeszültségű transzformátort rendeltek, ezek egy részét Ukrajnában, másik részét külföldön tervezték legyártani. Mivel a hazai gyárak folyamatos támadásoknak voltak kitéve, kevés hazai transzformátor készült el. A külföldön legyártottakat viszont Lengyelországban és Romániában tervezik megőrizni, amíg nincs szükség rájuk.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay 

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajajakab11
2023. október 04. 18:12
putykó rajongóknak INGYEN OROSZ RULETT! Körönként METILES VODKA GRÁTISZ!
Héja
2023. október 04. 10:39
Főképp Zelenszkijt lenne érdemes áthelyezni.
Mich99
2023. október 04. 10:27
Na és...?!
falcatus-2
2023. október 04. 10:07
"Ukrajna felkészült a télre: így tervezik megvédeni..." hogyhogy? idén is lemondanak a krími lábáztatásról? "A külföldön legyártottakat viszont Lengyelországban és Romániában tervezik megőrizni, amíg nincs szükség rájuk...." hogyhogy nincs szükségük rá? mégis elmennek Moszkváig?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!