Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Újfent orosz rakétazápor zúdult Harkivra (VIDEÓ)

2023. október 22. 14:43

Zelenszkij válaszul fokozná a nyomást Oroszországra.

2023. október 22. 14:43

Orosz rakétatámadás érte szombaton az északkelet-ukrajnai Harkiv városát, több rakéta egy postahivatalba csapódott, legalább hatan meghaltak, 14-en megsebesültek – jelentették be helyi hatóságok.

Oleh Szinyehubov, a régió kormányzója Telegramon azt közölte, az áldozatok a posta dolgozói voltak és hozzátette, hogy

 a sebesültek közül hét ember állapota súlyos.

A rendőrség részéről elmondták, a dolgozóknak nem volt idejük bemenekülni az óvóhelyre, a légvédelmi szirénák ugyanis csak alig néhány pillanattal a rakéták becsapódása előtt szólaltak meg.

Harcokat jelentettek Avgyijivka környékéről is

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egy videót is megosztott a közösségi médiában a támadásról, mely, mint azt hangsúlyozta, polgári létesítményt ért.

Az államfő hangsúlyozta: fokozni kell a nyomást Oroszországra – melyet Telegramon ismét terrorista államnak nevezett –, valamint 

erősíteni kell a nemzetközi közösség egységét is a terrorizmus elleni küzdelemben.

Harcokat jelentettek a Donyeck megyében lévő Avgyijivka környékéről is, ahol az ukrán hadsereg a napokban több orosz támadást vert vissza.

Az iparváros az elmúlt hetekben intenzív orosz támadások célpontjává vált.

(MTI)

Nyitókép: MAXYM MARUSENKO / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajajakab11
2023. október 23. 19:07
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA golyóval! Körönként metiles VODKA " KREMLIN Special Hruscovka" grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a félkegyelműek írjanak vissza ide!!! JELENTKEZŐK(alul):
Stingary76
2023. október 22. 17:36
Zelenszkij meg a nyomás gyakorlás.. Az ellentámadás eredménye nulla, Leopardok, Challengerek kuka, egyáltalán semmi eredmény... Azt csinálják már max mint a Hamasz, nyugati rakétákkal kasszamoznak, meg drónokkal bohóckodtak Moszkva ellen. De már a drónozás se megy mostanában. Legyőzi Oroszországot Ukrajna, kiűzi, vissza foglalja.. Azokon a területeken kurvára nem várnak vissza titeket, ukrán nácikat a lakosság. Mariupol épül, szépül újra, visszatér a lakosság az új házakba, megindult az élet a városban. Senkinek, SENKINEK nem hiányzik ott az ukrán nacionalista náci rezsim. 3x akkora fizetést és nyugdíjat kapnak reál értéken rubelben a lakosok ma, mint kaptak anno az ukrán rezsim idején.
drogqueen
2023. október 22. 15:24
Na , akkor le tudtak gyártani megint pár darabot..
lajajakab11
2023. október 22. 15:08
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT dupla golyóval! Körönként metiles VODKA " KREMLIN Special Stalinskaya" grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a félkegyelműek írjanak vissza ide!!! JELENTKEZŐK(alul):
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!