Újabb Leopard-tankokat vesztett Ukrajna (videó)

2023. október 26. 11:32

Összesen 20 nyugati gyártmányú harckocsi veszhetett oda év eleje óta.

2023. október 26. 11:32
null

A legújabb X-videók tanúsága szerint újra bevetették a januárban nyugatról kapott Leopard-tankokat az ukránok. Emlékezetes: a júniusi ellentámadás megindulásakor rövd időn belül sok harckocsit vesztettek, ezért akkor gyorsan kivonták a német gyártmányú tankokat a frontvonalról.

Most a déli frontszakaszon bukkantak fel újra a nagymacskák, de változatlanul kevés sikerrel: az orosz drónok továbbra is hatékonyan semlegesítik a Leopardokat.

Bár az „eredményességről” korai még ítéletet alkotni (egyes páncélosok megsemmisítéséről máris születtek duplikált felvételek), nagyon úgy tűnik, hogy Kijev legalább 3 darab Leopard 2A4-est veszített el 24 óra leforgása alatt. Az Oryx portál szerda esti frissítésében ugyanakkor még csak 2 német gyártmányú harckocsi szerepelt.

Ukrajna Leopard veszteségei ezzel átlépték a 20 darabot (9 vagy 10 darab 2A4, 9 darab 2A6, illetve 2 darab Stridsvagn 122, amely a Leopard 2A5 továbbfejlesztett, svéd változata) – írja a hírről beszámoló Portfolio.

 

Nyitókép: Twitter

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2023. október 26. 19:27
"states-2 2023. október 26. 13:21 Régi igazság, elpusztíthatatlan tank nincs, a Tigrisek köré is szőttek mindenféle legendát a 2. világháborúban, aztán egy Bazooka simán elintézte." A tank halott, mióta a német katona egészséges lelke megnyugodott és könnyedén elbánt a buta gépszörnnyel. 1917-ben. Persze ettől még a Tigrincsektől tényleg rettegtek, csak ugye a két típusból összesen gyártottak 2500 darabot, de a ruszkik T-34-ből 40-ezret, ahogy a Shermanokból is kb ennyi jutott el az európai hadszíntérre. Igaz, némelyik vörös csillaggal a II. Ukrán Front állományában.
B_kanya
2023. október 26. 19:23
" Az Oryx portál szerda esti frissítésében" Még mindig tobb orosz tankot zsákmányoltak a fuckránok, mint amennyit elvesztettek?
SzkeptiKUSS
2023. október 26. 16:25
Rakéta és drón, alul aknazár. Kb ezzel a nagy páncélosoknak be is fellegzett. Utcai harcra sem jó, de legalább kurva sokba kerül. Videojátékos "gyerekek" küzdenek ellenük. Várom már a robotkutyák, csúszómászó szörnyek megjelenését, mert azok ellen még nincs védelem.
drogqueen
2023. október 26. 15:53
Hetet.. A moszkvai propaganda, lásd mandiner összehordja a hatot, meg a hetet. Tehát útban Melitopol felé, ha igaz. A fideszes szerint nem is kereshetnének ott semmit az ukránok..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!