Újabb anyahajót küld az USA Izrael támogatására

2023. október 15. 08:39

Az amerikai légierő azt is bejelentette, hogy F-15-ös, F-16-os és A-10-es vadászrepülőgépekből álló századokat telepít a Földközi-tenger térségébe.

2023. október 15. 08:39

Az amerikai védelmi minisztérium (Pentagon) bejelentette, hogy egy második repülőgép-anyahajót is vezényel a Földközi-tenger keleti térségébe. Ahogy korábban mi is beszámoltunk róla Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter múlt héten vasárnap utasította a Ford repülőgép-hordozó csapásmérő csoportot, hogy hajózzon a Földközi-tenger keleti részére, hogy készen álljon Izrael megsegítésére.

Ezt is ajánljuk a témában

A Pentagon szerint a most küldött USS Eisenhower névre keresztelt anyahajó ezt megelőzően az Egyesült Államok keleti partvidékén, Virginiában tartózkodott, jelenlegi feladata pedig a Gerald R. Ford és kísérő fregattjainak támogatása lesz. Az amerikai légierő hétfőn azt is bejelentette, hogy F-15-ös, F-16-os és A-10-es vadászrepülőgépekből álló századokat telepít a Földközi-tenger térségébe. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: YouTube / Képmetszet

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. október 15. 14:05
Az amire odaér ...
pipa89
2023. október 15. 12:24
Ahhoz, hogy a fed-es hadiipari komplexum Irak sorsára juttassa Iránt, szükségük is lesz a sok anyahajóra, mert nyilvánvaló, hogy Irán földbe bombázása a cél, Kínát minden beszállítójától meg akarják szabadítani, a háború elöl menekülőkkel még több migránst zúdítanak Európára. Ezzel tovább gyengítik Európát, a Közel-Keletet, Oroszországot és velük együtt Kínát! Borítékolva látom az újabb energiaválságot és a teljes kereskedelem bedöntését, ami a brüsszeli Kína elleni szankciók at illeti.
nyúlgerinc
2023. október 15. 10:10
"Újabb anyahajót küld az USA Izrael támogatására." És a palesztinok (mert nem mindenki Hamász tag közöttük sem) mögött mennyi anyahajó sorakozott fel? Még apahajójuk sincs, sőt az egyiptomi kivezető utat is lebombázták....
Tasi János
2023. október 15. 09:50
Valaki van akkora elmebeteg, akinek be lehet adni, hogy egy alig négy kilométer széles, 40 km hosszú, 75 éve bekerített gettó lerohanásához anyahajókra van szükség? Én valószínűbbnek tartom, hogy az Oded Yinon terv befejezésére küldik őket a térségbe és újra akarják kezdeni a Szíria elleni támadást... (Amit mellesleg annak az André Goodfriend irányításával indítottak, akit onnan vezényeltek egyenest ide, hogy nálunk bomlasszon tovább!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!