Többen meghaltak az orosz hadsereg támadásában Herszon megyében és a Donyecki területen

2023. október 09. 13:22

Az Ukrán Fegyveres Erők vezérkarának műveleti adatai szerint az elmúlt 24 órában az orosz hadsereg mintegy 350 katonát, 2 harckocsit, 3 páncélozott harcjárművet, 1 tüzérségi rendszert és 1 légvédelmi járművet veszített.

2023. október 09. 13:22
null

Az elmúlt 24 órában, az orosz hadsereg támadásai során két ukrán civil meghalt és 22 másik megsebesült Herszon megyében és a Donyecki területen – számolt be hétfőn az Ukrainska Pravda című ukrán lap a weboldalán.  Herszon régióban egy ember meghalt, további 18 megsebesült, köztük 2 gyermek. A Donyecki területen az orosz erők vasárnap Konsztantyinovka falu 4 lakosát sebesítették meg. A Harkivi területen lévő Volcsanszkban egy nő meghalt.

Herszon régiót az elmúlt 24 órában az orosz hadsereg 53 alkalommal támadta, az orosz hadsereg a térség településeinek lakónegyedeit, 

egy herszoni parkolót, továbbá egy kritikus infrastrukturális létesítményt, valamint a Herszoni járás egy templomának területét találta el. Roman Mrocsko, a déli Herszon város katonai adminisztrációjának vezetője a Telegram üzenetküldő alkalmazáson arról tájékoztatott, hogy éjjel az orosz csapatok csapást mértek Herszonra, de áldozatokról nem érkezett jelentés.

Az Ukrán Fegyveres Erők vezérkarának műveleti adatai szerint az elmúlt 24 órában az orosz hadsereg mintegy 350 katonát, 2 harckocsit, 3 páncélozott harcjárművet, 1 tüzérségi rendszert és 1 légvédelmi járművet veszített az Ukrajna elleni háborúban.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Jakiv Ljasenko

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich99
2023. október 11. 09:21
Az ukrán lövészárkokban már csak nők és gyerekek vannak...?!
Mich99
2023. október 11. 09:19
A nácik szerint mindig ők nyernek, közben az oroszok csak nőket ölnek!
bodrigyuri
2023. október 09. 18:16
Az ukrajnai különleges hadművelet érdektelenné vált egy perc alatt a sémi vallásháború törzsi viszálykodása miatt. Zselé oltárit cidázott. Lehet, hogy ez volt a cél?
Ehetős Odó
2023. október 09. 16:17
Mit erőlködnek? Izrael elvitte a sót, a hohol háború nézettségi szintje a pincében. Lassan leveszik a műsorról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!