Szlovén önkritika: „Nem vagyunk olyan ambiciózusak, mint a magyarok"

2023. október 12. 08:45

A szlovén államfő férje, Ales Musar szerint új múzeumi negyedet is építhetett volna az országa, ahogyan Magyarország teszi, ám az elmúlt harminc évben nem volt elég ambiciózus.

2023. október 12. 08:45
The Third Summit Of First Ladies And Gentlemen In Kyiv, Amid Russia's Invasion Of Ukraine

„Ki merem mondani, hogy az elmúlt harminc évben nem volt kellő jövőkép és akarat, hogy Szlovénia országként bizonyítson. Az európai uniós tagság elérését leszámítva holtponton vagyunk" – jelentette ki a Delo tudósítása alapján egy kiállítás megnyitóján Natasa Pirc Musar szlovén államfő férje, Ales Musar.

Szerinte nem az anyagi forrás hiányzik, hanem az ambíció. Hozzátette, a különböző felesleges projektekre eltapsolt eurómilliók helyett egy új múzeumi, kulturális negyedet építhettek volna, pont úgy, ahogyan Magyarország teszi Budapesten.

Ezt is ajánljuk a témában

Baán: A múzeumi negyeddel felkerül Budapest a világtérképre

Világszínvonalú fejlesztésnek tartja a Liget Budapest és a múzeumi negyed koncepcióját Baán László miniszteri biztos, a Szépművészeti főigazgatója, aki szerint egyedülálló kulturális és szabadidő-komplexum jöhet létre a Városligetben. A múzeumi vezetőt a negyed víziójáról, a részletesebb tervekről és a pénzügyi háttérről is kérdeztük, és Baán László a múzeumi negyedet ért kritikákra is reagált. Interjúnk.

Ales Musar megjegyezte, nem érzi az ország vezetését olyan ambiciózusnak, mint Magyarországon, de úgy véli, nincs még késő ezen változtatni, mert

Szlovénia többet érdemel.

Ezt is ajánljuk a témában

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bölcsuhú
2023. október 12. 14:48
Nemhogy történelmük, de tudományos eredményeségük sem igen van! Mindvégig osztrák csicskák voltak. Nekik köszönhetik az infrastrukturájukat, stb. is.
contractor-2
2023. október 12. 12:33
Szlovén mondás: Az osztrákokra felnéznek, a horvátokra lenéznek, a magyarokon átnéznek.
Ergit
2023. október 12. 12:11
Szlovénia - milyen történelmetek is van? Mire is tanítjátok az ifjúságot? Ezekben keresd a bajt!
B_kanya
2023. október 12. 11:12
"drogqueenRoadkill 2023. október 12. 09:47 A barna szartenger közepén a vörös rongy legalább valami." Mi ez a napi náciszarizmus? :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!