Szlovákiai magyar párt: az eredmény az etnikai politizálás végét jelentheti

2023. október 01. 07:37

Mózes Szabolcs szerint le kell vonni a következtetést a választásokból.

2023. október 01. 07:37

Ahogy megírtuk, nem jutott be a parlamentbe a magyar Szövetség, amely  túlszárnyalta a 3 évvel ezelőtti magyar indulók eredményét, ( 129 ezer szavazatot szerzett) de a magas részvétel miatt ez nem volt elég az ötszázalékos küszöb megugrására.

A ma7.sk most arról ír, hogy

a párt legfőbb vezetői közül Mózes Szabolcs nyilatkozott, aki a sajtótól időt kért a választási adatok elemzésére. 

Mint mondta, a párt vezetősége hétfőn tanácskozik, ő személyesen úgy gondolja, várhatóan az elnökség benyújtja a lemondását, a politikai kultúra ugyanis azt diktálja. Ugyanakkor nem titkolta azt a véleményét sem, hogy 

ez az eredmény akár az etnikai politizálás végét is jelentheti.

 

 

 

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hohokam
2023. október 01. 20:46
Ha jól értem, ez a MEGOSZTOTT magyar etnikai politizálás végét jelenti - Orbánéknak/Fidesznek is időbe telt (és közben vereségekkel járt) amíg ezt Mo-in megtanulták - a felvidéki magyaroknak és a politikusaiknak is meg kell ezt tanulni. Nem Orbán választ helyettük, vagy jelöli ki a politikusaikat.
Ákos70
2023. október 01. 14:48
"Látjátuk feleim szümtükhel,mik vogymuk: isá, por ës homou vogymuk..."ez jellemzi legfőképpen a felvidéki magyarokat. A népszámlálási adatok alapján nagyon lecsökkent a számuk ami azt is jelentheti, hogy elvándoroltak szülőföldjükről vagy az asszimiláció jól szuperál. Ilyen létszám mellett nagy bátorság és botorság is 3 magyar pártot indítani egy választáson. Meg lett az eredménye, a következő választáson már egy ilyen eredmény is álom lesz.
csapláros
2023. október 01. 13:59
Akitlosz 2023. október 01. 13:00 ..."Ha csak egyetlen magyar párt lenne a Felvidéken, akkor sem tudott volna bejutni."... 2007-ben a MOST-Híd megalakulásakor kellett volna észnél lenni. Az eredmény mutatja az elszlovákosítás világos mérőszámait.
csapláros
2023. október 01. 13:52
fagyongy.fgycsapláros 2023. október 01. 09:24 ..."Nyugalom! ... elvágtuk azokat szép, csecse, "nemes társalkodó" kötelékeket,"... Úgy legyen, és jól is lenne minden, HA ennek EREDMÉNYE is lenne (a szlovák nemzetállam föderációs jellegének erősödésével a nemzetiségi autonómiák, a magyarság megmaradás TELJES köre és nemcsak a TÖMBMAGYARSÁGÉ, történelem oktatás, déli autópálya, nyelvtörvény, stb. stb. a TELJES elszlovákosító RENDSZER lebontása), nem picsogva az anyaországnak, hogy kaparja ki nektek a gesztenyét, utána meg rinyálva, hogy valaki a fejetek fölött intézkedett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!