Sárga csillaggal a mellkasán tiltakozott az izraeli ENSZ-nagykövet

2023. október 31. 07:17

A nagykövet az izraeli diplomáciában eddig példátlan lépéssel próbálta felhívni a figyelmet a helyzet súlyosságára.

2023. október 31. 07:17
null

Izrael ENSZ-nagykövete, Gilad Erdan, és delegációja markáns tiltakozást fejezett ki az ENSZ határozatlanságával szemben a Hamász Gázából indított október 7-i támadása miatt, valamint az arra indított izraeli katonai válasz miatt, amely csaknem tízezer halálos áldozatot követelt eddig. 

A nagykövet az izraeli diplomáciában eddig példátlan lépéssel próbálta felhívni a figyelmet a helyzet súlyosságára, mikor a felszólalása közben felállt és 

sárga csillagot tűzött magára és delegációjára, ráirányítsa ezzel a figyelmet az ENSZ tétlenségére.

„Addig hordjuk a sárga csillagot, amíg az ENSZ nem ítéli el a Hamász atrocitásait és nem követeli a túszok szabadon bocsátását” – tette hozzá Erdan, kiemelve, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa hetek óta nemképe eljutni egy határozat kiadásáig sem. 

A felszólalásról készült videót itt tekintheti meg:

Eddig csaknem tízezren vesztették életüket az Izrael és a Hamász közt dúló konfliktusban.

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2023. október 31. 11:43
c325bf Ki is volt az agresszor ?
Almassy
2023. október 31. 09:58
Jól megmutatták...
nempolitizalok-0
2023. október 31. 09:35
Lámpaernyő akkor lenne most bátor, ha németországban (nagyon biztonságos, liberális, nagyondemokrata jogállam) sétálgatna sárga csillaggal továbbá Kern kipával a fején ott parkolna a járdán és ott dicsekedne a sajtóban, hogy szeret szabálytalankodni. Nem pedig itt, ebben az antiszemita diktatúrában.
lájkbajnok
2023. október 31. 09:34
A mellkasán? Ki írta ezt a cikket?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!