Sajtóhír: a Wagner vezetését átvette Prigozsin fia, borulhat Putyin terve

2023. október 02. 08:55

A helyzet teljesen átláthatatlan.

2023. október 02. 08:55

Megírtuk: Putyin orosz elnök újjáéleszti a Wagnert, csak más formában, az elnök a napokban találkozott a zsoldosvállalat egyik legfontosabb vezetőjével Andrej Trosevvel. Úgy tűnt, Trosev lesz a felelős a zsoldosokért, akik visszatérnek Ukrajnába. 

Most újra fordult a kocka a hírek szerint: a Wagneren belül úgy tűnik, ezt nem mindenki támogatja Putyin verzióját, lehet, hogy más lesz a zsoldosok vezetője. Az ukrán UNIAN azt írja, egy Wagner-közeli Telegram-csatorna reagált Putyin tervére. A csatorna ezt írta:

A zsoldosok vezetését átvette Pavlo Prigozsin, Jevgenyij Prigozsin 25 éves fia.

A cikk szerint Prigozsin sarja már tárgyalásba is kezdett az orosz Nemzeti Gárdával: hozzájuk betagozódva térnének vissza Ukrajnába, írják, anélkül, hogy szerződést írnának alá az orosz védelmi minisztériummal. Más források úgy vélik, mindez nem igaz: Pavel Prigozsin eszerint csak egy bábja a Wagner biztonsági főnökének, Mihajlo Vatanyinnak.

Ami biztos, hogy a napokban ukrán részről is megerősítették: a Wagner harcosai elkezdtek visszatérni Ukrajnába. 

Hangsúlyozzák, hogy Pavel Prigozsinról nem sokat tudni. Az ukrán nemzeti korrupcióellenes ügynökség szerint számos állam szankciókat vezetett be vele szemben, és a profiljában üzletemberként írtak róla.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: YouTube

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fintaj-2
2023. október 02. 13:02
Ha az ukrán UNIAN csatorna megírta, hogy mi van, mi lesz a Wágner csoporttal, akkor ne kételkedjetek a hír igaz. Mindenki, aki mást állít oroszbarát! Csak higgyetek és számotokra a hír igaz lesz!
Tuners
2023. október 02. 11:17
A helyzet NEM átláthatatlan, csak annak aki azonnal rácuppan minden fake moslék kamuhírre a kattintásszám jegyében a la Mandiner. Annak esetleg.
falcatus-2
2023. október 02. 10:58
P.F.Juli : Ha igaz a hír, furcsa helyzet állhat elő.....Ha Prigo "halálában" (?) benne lenne Putyin keze,...." Fel kell tenni néhány klasszikus kérdést: Miért hallgat a nyugat Prigo haláláról,mint szardella a fűben ? Ha benne lenne a keze hallgatna? Ki fizeti a révészt? Ki állná az évi 80 milliárdos költségvetését és miért? Hol tudna feygvereket és főleg 10-20-30 ezer képzett katonát toborozni ? Miért számolta fel még halála előtt maga Prigozsin?(egyébként nem is volt más választása) Hogyan jutna el és melyik frontra a sereg? Ha tudja valaki ezekre az autentikus választ akkor bingó. Ha nem tudja, akkor már azt viszont tudhatja, hogy blöff , legalábbis szerintem :)
Phm045
2023. október 02. 10:57
Igen.......én meg Shiva vagyok az eget-fődetbaszó indiai dzsugelfőistene...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!